SEKTÖREL › Renault Clio 4'ün üretimi sona erdi

Renault Clio 4'ün üretimi sona erdi

15 Mayıs 2021 / 12:55 Oyak Renault, üretimine 2011 yılında başladığı dördüncü nesil Clio'nun üretimini bitirdi

Renault Clio 4'ün üretimi sona erdi

Oyak Renault'nun 2011 yılında üretmeye başladığı ve geçtiğimiz yıl yeni Clio ile birlikte üretimine devam ettiği Clio 4'ün üretimini sonlandırdı. Oyak Renault, Clio serisine, üretimine 2019 yılında başladığı Yeni Clio ve 2020 yılında başladığı Yeni Clio Hibrit ile devam ediyor.

Oyak Renault fabrikasında geçtiğimiz 10 yıl içinde toplam 2.011.881 adet Clio 4 üretildi. Dördüncü nesil Clio son senesinde sadece 0.9 TCe benzinli motor seçeneğiyle üretilmiş ve ülkemizin en uygun fiyatlı modellerinden biri olarak sunulmuştu. Sadece Türkiye’de değil, uluslararası pazarda da önemli bir başarıya imza atan Clio 4, Fransa’nın en çok, Avrupa’nın ise en çok satan ikinci aracı olmuştu. Bu ikonik model, ilk üretildiği 1990 yılından bu yana 15 milyonluk adetle dünyada en fazla satılan Renault markalı araç unvanını da taşıyor. Türkiye’de üretilen Clio 4 modeli başta Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya olmak üzere 52’den fazla ülkeye ihraç edildi. 

7c33b995c7f4d6707e7ed7293be913b1_0.jpg

Clio 4’ün üretimine son verilmesi ile ilgili yapılan törende konuşan Oyak Renault Araç Fabrika Direktörü Murat Taşdelen şunları söyledi: “Türkiye’de ve dünyada satış rekorları kıran Clio’nun dördüncü neslinin üretimini sonlandırıyoruz. Yerini tamamen yeni nesline bırakan Clio 4, yıllar boyunca hem Renault Grubu’nun hem de Oyak Renault’nun yüz akı oldu. Ülkemizde de en çok satılan modeller içinde hep en üst sıralarda yer aldı. Kasım 2011’de fabrikamızda üretime başladığımız ve 10 yıla yakın aralıksız sürdürerek iki milyondan fazla adete ulaştığımız Clio 4 üretimini sonlandırırken, Renault Grubu’nun elektrikli araçlara geçiş stratejisi doğrultusunda, yüksek teknoloji barındıran Clio 5 ve Clio 5 Hibrit’in üretimine başarıyla devam ediyoruz. “  

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda şu anda beşinci nesil Clio, Clio Hibrit ve Megane Sedan modelleri ile bu modellerde de kullanılan motor ve mekanik aksamlar üretilip ihraç ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR