KONSEPT › Renault, geleceğine göz kırpıyor...

Renault, geleceğine göz kırpıyor...

01 Ekim 2016 / 17:58 Fransız üreticinin sportif Trezor konsepti tamamen elektrikli olması ile de fark yaratıyor

Renault, geleceğine göz kırpıyor...

Renault, gelecekte üreteceği modellerde kullanmayı planladığı tasarım dilini ve teknolojileri yansıtan yeni konsept otomobili Trezor’u kendi evi Paris Otomobil Fuarı’nda gösterdi. Formula E’de kullanılan teknolojiden esinlenerek geliştirilen ve 350 bg güç ve 380 Nm tork üreten elektrikli motora sahip olan yeni konsept, 0-100 km/s sprintini dört saniyenin altında tamamlıyor.

Fransız üreticinin 2010 yılında gösterdiği DeZir konseptinin izinden giderek tasarlanan Trezor konsepti, bir GT otomobili tasarım öğelerinin neredeyse tamamını bünyesinde barındırıyor. Yalnızca 1.080 mm yüksekliğe sahip olan konsept otomobil, monokok şasisi sayesinde elektrikli aktarma organlarına rağmen yalnızca 1.600 kg’lik ağırlığa sahip olmayı başarıyor. Continental tarafından bu konsept otomobil için özel olarak üretilen lastiklerle çevrelenmiş önde 21, arkada ise 22 inçlik jantların üzerinde duran Trezor konsepti, yalnızca 0.22 Cd’lik hava sürtünme katsayısı ile de etkileyici bir aerodinamik performans sergiliyor.

Renault yetkilileri otomobilin kabinine erişimin gövdenin üst kısmının kalkması ile sağlanmasının otomobilin bir mücevher kutusu gibi görünmesine yardımcı olduğunu açıklarken, iç mekanda kullanılan yüksek kaliteli malzemeleri ve ileri teknoloji ürünü donanımları da vurguluyor. Nötr, Spor ve Otonom olmak üzere üç farklı sürüş moduna da sahip olan otomobilin otonom sürüş modu otomobilin sürücüsünün keyifli bir şekilde dinlenmesine olanak sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR