SEKTÖREL › Renault Grubu “Software République” için iş birliğine gitti

Renault Grubu “Software République” için iş birliğine gitti

10 Nisan 2021 / 13:38 Renault Grubu, akıllı ve sürdürülebilir mobilite odaklı yeni bir açık ekosistem olan “Software République” için iş birliği yapıyor

Renault Grubu “Software République” için iş birliğine gitti

Renault Grubu, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics ve Thales şirketleriyle akıllı ve sürdürülebilir mobilite odaklı yeni bir açık ekosistem olan “Software République” için güçlerini birleştiriyor. Ortaklar birbirini tamamlayıcı nitelikteki uzmanlıklarını bir araya getirerek birlikte yazılım geliştirmeyi ve pazarlamayı planlarken, şehirler, işletmeler ve şehir sakinleri için zenginleştirilmiş sürdürülebilir mobilite sunmayı hedefliyor. 

Yapay zekâ, siber güvenlik, bağlanabilirlik, gömülü elektronik sistemler ve sanal ikiz teknolojisi bu yeni ürün ve hizmetlere katkı sunacak. Otomotiv ve teknoloji alanlarının beş lider şirketi tarafından kurulan bu açık inovasyon ekosistemine yeni üyeler katılacak ve bu ekosistem açık iş birlikleri geliştirecek. 

246f737f224aa5bbf35577deef7b86b1_0.jpg

Adapte edilmiş ve çevik bir mobilitenin hayata geçirilmesini sağlayacak akıllı mobilite sistemlerini birlikte geliştirerek pazarlamak için, üç ana iş birliği alanı belirlendiği açıklanıyor:

1. Araç ile aracın dijital ve fiziksel ortamı arasındaki bağlanabilirliği kolaylaştırmak için akıllı sistemler
2. Bölgeler ve şirketler için akış optimizasyonu sağlamak için simülasyon ve veri yönetim sistemleri. 
3. Şarj deneyimini kolaylaştırmak için enerji ekosistemi.

Bunlara ek olarak aşağıdaki başlıklar da Software République ortakları tarafından tartışılıyor;

Kolay şarj: Elektrikli bir otomobilin uyumlu bir şarj noktasında otomatik olarak tanınmasına ve kullanıcının herhangi bir işlem yapmasına gerek olmaksızın aracın şarj olmasına imkân sunan yeni teknoloji ve hizmetler.

Bölgeler için mobilite akışlarının optimizasyonu: Aşağıdakileri sağlamak amacıyla, şehirler arasında anlık ve açık olarak mobilite bilgi alışverişlerine erişim ve simülasyonun kolaylaştırılması:
- Tüketicilerin zaman, konfor veya enerji yönetimine göre her zaman en iyi mobilite yolunu seçmesi.
- Operatörlerin hizmetlerini zenginleştirmesi.

- Kamu otoritelerinin acil durum yönetimi, organizasyonlar gibi mobilite senaryolarını simüle etmesi ve uygulaması.
- Şehir içi planlayıcıların arazi kullanım planlamasını daha iyi öngörmesi.

İnovasyonu teşvik etmek için, Software République aynı zamanda en fazla gelecek vadeden yeni kurulan şirketleri finanse etmek amacıyla bir yatırım fonu oluşturmayı ve akıllı mobilite teknolojileri alanında yeni kurulan şirketlere ev sahipliği yapacak bir sistem hayata geçirmeyi hedefliyor. Şirketler böylece bir değer ağı üzerinden işbirlikçi bir sanal gelişim ve deneyim ortamına ve rehberliğe erişim imkanı bulacak. Yeni kurulan şirketler ve üniversiteler için ekosistemin lansmanı ile ilgili olarak, Software République ortakları, geleceğin mobilitesi için teknoloji geliştirmeye katkı sunacak bir veri görevi organize etmeyi planlıyor: elektrikli, bağlantılı ve otonom.

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo, "Yeni mobilite değer zincirinde, dahili akıllı sistemler yeni itici güç oluştururken, tüm araştırma ve yatırım bu zincirde yoğunlaşmış durumda. Bu teknolojik mücadelede, biz birlikte ve açık hareket etmeyi seçiyoruz. Ortaklığın merkezi bir aktörü olmayacak, herkesin değeri diğer ortaklar sayesinde katlanarak artacak. Siber güvenlik, mikro elektronik, enerji ve veri yönetimi alanındaki uzmanlıkların bir araya gelmesi bize Avrupa’da geliştirilen, düşük karbonlu, paylaşılan ve sorumlu mobilite için benzersiz, son teknoloji çözümleri geliştirme imkânı sunacak" açıklamasını yaptı. 

ÇOK OKUNANLAR