GÜNDEM › Renault-Nissan İttifakı'ndan Paris İklim Konferansı’na 200 adet elektrikli araç!

Renault-Nissan İttifakı'ndan Paris İklim Konferansı’na 200 adet elektrikli araç!

29 Ekim 2015 / 10:37 Renault ZOE, Nissan LEAF ve Nissan e-NV200 modellerinden oluşan filo dünyanın en büyük elektrikli araç filosu olma niteliği taşıyor

Renault-Nissan İttifakı'ndan Paris İklim Konferansı’na 200 adet elektrikli araç!

Renault-Nissan İttifakı uluslararası bir konferans için dünyanın en büyük elektrik motorlu otomobil filosunu tedarik edecek. İttifak, Birleşmiş Milletlerin Paris’te düzenlediği COP21 iklim konferansının resmi ortağı sıfatıyla 200 adet elektrik motorlu otomobil tedarik edecek. Her yıl düzenlenen bu zirve bu yıl 30 Kasım - 11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

COP21 otomobil filosunda Renault ZOE, Nissan LEAF ve 7-koltukluNissan e-NV200 Van yer alacak. Araçlar delegelerin Le Bourget konferans alanına ulaşımını 7 gün 24 saat boyunca sağlayacak. Böylelikle BM ilk kez olarak bir iklim zirvesince tüm binek otomobillerini %100 elektrik motorlu araçlar arasından seçmiş olacak.

%100 elektrik motorlu otomobiller 200 profesyonel ve hem Renault hem de Nissan’dan gelecek 200 gönüllü sürücü tarafından kullanılacak. Haziran ayında Renault-Nissan İttifakı Paris şehiriçi ve çevresinde COP21’e yönelik gönüllü sürücüler için çağrıda bulundu. Görevlendirme süresi sona ermeden şaşırtıcı biçimde 450’den fazla başvuru oldu. 200 Renault ve Nissan çalışanı ile birlikte profesyonel sürücüler etkinliğe hazırlanmak üzere ciddi bir eğitim programından geçirilecekler.

Renault-Nissan İttifakı dünya çapında bugüne kadar sattığı 274.000 adetten fazla elektrikli otomobil ile elektrikli otomobil konusunda zirvede yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR