
Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakında yeni yönetim kurulu
12 Mart 2019 / 21:53 Yeni yönetim kuruluna Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard başkanlık edecek

İttifak’ı güçlendirmeye devam etmek ve gelecekteki başarılarının temelini atmak amacıyla Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, Nissan CEO’su Hiroto Saikawa, Renault CEO’su Thierry Bolloré ve Mitsubishi Motors CEO’su Osamu Masuko, hep birlikte Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors İttifakı için yeni bir yönetim kurulu oluşturmaya karar verdiklerini açıkladılar.
Yeni yönetim kurulu, Renault-Nissan B.V. ve Nissan Mitsubishi B.V. yerine, Renault, Nissan ve Mitsubishi İttifakı’nın operasyonlarından ve yönetiminden sorumlu tek organ olacak. Böylelikle bu kurul, İttifak’ın yeni başlangıcının yüzü ve öncüsü olacak.
İttifak’ın yeni gelişim döneminin temellerini atacak olan yeni yönetim kuruluna Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard başkanlık edecek ve kurulda Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors CEO’ları yer alacak. İttifak Kurulu’nda operasyon kararları fikir birliğiyle alınacak, böylelikle ortaklığın “kazan-kazan” yaklaşımı daha da gelişecek.
Nihai sözleşme İttifak’ın yıldönümünde imzalanacak. Yeni kurul, Paris’te veya Tokyo’da her ay toplanmayı, hissedarlarını düzenli olarak önemli değer inisiyatifleri ve kazanımları hakkında bilgilendirmeyi planlıyor. İttifak Yönetim Kurulu, üç otomotiv şirketinin değerini artırmaya yönelik öneriler ve yeni yöntemler oluşturmak için projeler geliştirilmesini amaçlıyor.
İttifak’ın 20. yıldönümü yaklaşırken, Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors yönetim kurulları, bu ortaklığın üç şirketin ve ortaklarının performanslarına çok güçlü bir katkısı olduğunu belirttiler. İttifak Yönetim Kurulu’nun kurulmasıyla, Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors şirketlerinin bir arada hareket ederek, hızla değişen ve son derece rekabetçi olan küresel otomotiv pazarının lideri olmaları amaçlanıyor.
Nissan, Renault, Mitsubishi Motors şirketlerinin çalışanlarının bağlılığı ve Daimler ile gerçekleştirilen son derece yapıcı iş birliği sayesinde, İttifak Yönetim Kurulu ilgili tüm paydaşlar için kazanç sağlamaya devam edecek.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS