YENİ MODELLER › Renault, pick-up modeli Alaskan'ı ortaya çıkardı

Renault, pick-up modeli Alaskan'ı ortaya çıkardı

01 Temmuz 2016 / 18:13 Fransız üretici yeni modeli ile pick-up pazarında önemli bir pay sahibi olmak istiyor

Renault, pick-up modeli Alaskan'ı ortaya çıkardı

Pick-up pazarında büyümek ve bu pazarda hatrı sayılır bir yere sahip olmak isteyen Renault şimdiye tamamen yeni pick-up modeli Alaskan’ın üzerindeki örtüyü kaldırdı. Ticari aracın Kolombiya’da gerçekleştirilen dünya lansmanında Fransız üreticinin yetkilileri yeni modelin başlangıçta Latin Amerika ülkelerinde satışa sunulacağını, ardından da tüm dünyaya yayılacağını açıkladı.

Kaslı gövdesi, büyük ızgarası ve gövde koruma plakaları ile birlikte görev yapmaya hazır olduğunu dışa vuran Alaskan’ın kökü markanın geçtiğimiz yıl gösterdiği aynı isimli konsept pick-up’a dayanıyor. İlk bakışta üretim aracının 2015’te tanıtılan konsept araçtan çok farklı bir tasarıma sahip olmadığı gözlemlenebiliyor. Tek kabinli, çift kabinli ve şasi kabinli gövde seçeneklerine sahip olan yeni model, modelin sunulduğu pazara da bağlı olmak kaydıyla 160 bg ve 190 bg’lik iki farklı versiyona sahip 2.3-litre dört silindirli dCi turbo dizel, 160 bg’lik 2.5-litre dört silindirli benzinli ve yine 160 bg ile 190 bg’lik iki farklı versiyona sahip 2.5-litre dört silindirli dCi turbo dizel motorlardan biri ile tercih edilebiliyor. 6-ileri manuel veya 7-ileri otomatik şanzıman ile eşlenebilen bu motorlar güçlerini müşterilerin tercihlerine göre arka tekerleklerden veya dört tekerleğin tamamından yere aktarabiliyor.

İş günleri dışında aileleri de mutlu edebilecek şekilde geliştirilen Alaskan’ın kabininde yer alan ısıtmalı ön koltuklar, çift bölgeli otomatik klima, yedi inçlik infotainment sistemi ve 360 derece açı görüş sağlayan kamera sistemi gibi donanımlar ise Renault’nun yeni pick-up’nın bu vaadi yerine getirmesine olanak sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR