YENİ MODELLER › Renault, Scenic'i tamamen yeniledi!

Renault, Scenic'i tamamen yeniledi!

23 Şubat 2016 / 15:42 Renault’nun yeni MPV’si şık tasarımı ile markanın diğer modellerini yakalıyor

Renault, Scenic'i tamamen yeniledi!

Renault tamamen yenilediği modeli Scenic’in üzerindeki örtüyü otomobilin Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak tanıtımı öncesinde kaldırdı. Yeni otomobil bir MPV’nin her zaman sıkıcı olmayabileceğini gözler önüne seriyor. Renault tasarımcılarının markanın en son tasarım dilini bir MPV’ye başarı ile uygulaması ile ortaya çıkan yeni model, ilk bakışta markanın Captur modelini andırıyor.

Renault’nun CMF-C platformu üzerinde yer alan yeni Scenic motor seçeneklerini markanın tamamen yeni Megane modeli ile paylaşıyor. 1.2-litre hacimli dört silindirli benzinli turbo motorun otomobilin en önemli benzinli motor seçeneği olması beklenirken, dizel motor seçenekleri tanıdık 1.5-litre ve 1.6-litre hacimli motorlardan oluşuyor. Yeni Scenic’in önümüzdeki yıllarda dizel hibrit versiyona da sahip olma olasılığı bulunuyor. Tamamen yeni modelin daha büyük Espace, yeni Megane GT ve Talisman modellerinde yer alan tüm tekerleklerden yönlendirme sistemine sahip olup olmayacağı konusunda ise henüz herhangi bir bilgi mevcut değil.

Renault her ne kadar yeni modelinin iç mekanının fotoğraflarını yayımlamamış olsa bile, otomobilin ön konsolunun Megane’ın ön konsoluna benzeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Fransız üretici Scenic’in yüksek donanımlı versiyonlarının markanın en son R-Link 2 infotainment sistemine sahip olacağını açıklıyor. Renault’nun 1 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracağı yeni modeli Scenic’in bir MPV olması sebebiyle oldukça esnek bir karakter ile geniş bir iç mekan ve bagaj hacmine sahip olması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR