YENİ MODELLER › Renault Twingo

Renault Twingo

15 Eylül 2011 / 01:05 Renault'nun minik şehirlisi Twingo, yeni haliyle daha renkli ve cıvıl cıvıl bir otomobile dönüştü

Renault Twingo
Renault’nun sevimli şehir otomobili Twingo yenilendi. Yeni haliyle markanın gelecek modelleri hakkında da ipuçları veren Twingo, ince uzun bir ön ızgarası, büyük Renault logosu ve siyah zeminli badem formlu farlarıyla markanın yakın geçmişte tanıttığı konseptlere benziyor. Aracın yuvarlak ve şişkin sis farlarıysa ilk nesil Twingo’yu çağrıştırıyor.

Renk skalasına Fuşya ve Bermuda Mavisi’ni de ekleyen Twingo, pazarlandığı ülkeye bağlı olarak opsiyonel elektrikli kumaş tavan sistemiyle de alınabilecek.Arka stop dizaynı da yenilenen minik Renault, Avrupa'da 24 farklı jant seçeneğiyle sunulacak. Otomobilin, malzeme kalitesi artırıldığı açıklanan kokpitinin tasarımı küçük farklarla selefinden ayrılıyor. Yine ilk nesilde olduğu gibi havalandırma ızgaralarında gövde rengi boya ya da piano black kaplamalar dikkat çekerken döşemeler de elden geçirilmiş. Tavan,kaput ve çamurluk için seçilebilecek birçok sticker ile kişiselleştirilmeye olanak tanıyan Twingo’nun dikiz aynaları da farklı renk olabiliyor. Otomobilin müzik sistemi de günümüz ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. USB çıkışı bulunan otomobilin opsiyonel müzik sistemine, iPod ve iPhone bağlamak mümkün.  

Twingo’nun motor gamı da oldukça zengin. 1.2 TCe turbo motor 100 beygirlik gücü ve 155 Nm lik torkuyla dikkat çekerken 1.2 litre 16 supaplı diğer motorsa 75 beygir güç üretimine sahip. 75 ve 85 beygir gücündeki dizel üniteler de düşük emisyon değerleri (85 gr/km) ve düşük yakıt tüketimleriyle (3.4 litre/100 km) öne çıkıyor. 1.2 litre 75 beygir gücündeki benzinli motorsa 102gr/km emisyon değerine sahip. Dizel motorlu Twingo'ların bir depo yakıtla 1000 km mesafe kat edebildiği söyleniyor. Güncel Clio ile aynı platformu paylaşan Twingo’nun yol tutuş ve konfor konusunda sınıfının en iyilerinden biri olduğu da belirtiliyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR