SEKTÖREL › Renault, uluslararası pazarlarda büyüyor

Renault, uluslararası pazarlarda büyüyor

20 Ocak 2013 / 16:57 Avrupa satışları azalan Renault, uluslararası pazarlardaki satışlarınıysa hızla artırıyor

Renault, uluslararası pazarlarda büyüyor
Renault Grubu, 2012 yılında 1.279.598 adet araç ile (+%9.1) Avrupa dışında yeni bir satış rekoruna ulaştı. Grup, tarihinde ilk kez satışlarının yarısından fazlasını Avrupa dışında gerçekleştirdi. Uluslararası pazarlardaki bu başarı Avrupa’daki satışların %18 azalmasını telafi etmeye yeterli olmadı. Grubun tüm dünyada gerçekleştirdiği 2.550.286 adetlik toplam satışı 2011’e göre %6.3 azalma gösterdi.

Renault Grubu'nun, Amerika ve Avrasya bölgelerinde otomobil ve yedek parça satışı rekor seviyelere ulaştı. Brezilya ve Rusya, grubun sırasıyla 2. ve 3. pazarı oldu. Krizdeki Avrupa pazarında (- %8,6) ve İngiltere’de kâr marjlarını koruma ve ticari ürün arzını yeniden yapılandırma mantığı içinde, grup %9,1’lik bir pazar payı (-1 puan) ile birlikte %18 azalarak 1.270.688 adet araca gerileyen bir satış hacmi sergiledi.

2012'DE ELEKTRİKLİ ARAÇ GAMI GENİŞLEDİ
Renault için 2012, 9 bin adetten fazla satan Twizy’nin satışa sunulmasıyla birlikte elektrik motorlu araç gamının genişleme yılı oldu. Fluence Z.E. ve Kangoo Z.E. sayesinde, Renault %28 pazar payı ile Avrupa’da elektrik motorlu araç pazarının lideri oldu.

Grup Ticaret Direktörü ve İcra Kurulu üyesi Jérôme Stoll; "Grubun küreselleşme stratejisi meyvelerini veriyor. 2012 yılında, Renault ve Dacia markaları sayesinde uluslararası pazarlarda yeni bir satış rekoru kırdık. Ancak bu başarı, Avrupa’daki satışlarımızın azalmasını tam olarak telafi etmedi. Öngörülenden daha zor pazar koşullarında, kâr marjlarımızın korunmasına öncelik verdik" şeklinde açıklama yaptı.

ÇOK OKUNANLAR