KONSEPT › Renault’dan hibrit Eolab konsepti...

Renault’dan hibrit Eolab konsepti...

18 Eylül 2014 / 22:00 Konsept otomobil, Renault’nun hibrit otomobil hazırlıklarını gözler önüne seriyor

Renault’dan hibrit Eolab konsepti...

Renault önümüzdeki ay Paris’te sergileyeceği konsept otomobili Eolab’ın detaylarını açıkladı. Hibrit sisteme sahip olması nedeniyle çok ses getireceği düşünülen konsept, tüketim açısından şimdiye kadar üretilmiş en verimli otomobillerden biri olması hedeflenerek geliştirilmiş.

0.235 Cd’lik hava sürtünme katsayısına sahip olan otomobilde bu değer aktif ön spoyler, aktif arka flaplar ve frenleri soğutmak için açılıp, hava sürtünmesini azaltmak için kapanan jantlara yer verilmiş. Asimetrik üç kapı düzenine sahip olan otomobilde ayrıca hava sürtünmesini minimuma indirmek amacıyla otomobilin yüksekliğini ayarlayan aktif süspansiyonlar da bulunuyor.

Daha iyi yakıt tüketimine sahip olması amacıyla Renault mühendisleri otomobil için çelik, alüminyum ve kompozitlerden üretilmiş çok materyalli bir karoser geliştirmiş. Magnezyum tavana, ekstra hafif ön cama ve hafif iç mekana sahip olan otomobil bu değişiklikler sayesinde benzer büyüklükte olan Clio’dan 400 kg daha hafif olmuş.

Otomobilin Z.E. Hybrid aktarma organları 1-litre üç silindirli benzinli motor, 6.7 kWh pil ve bünyesinde entegre olarak elektrik motorunu barındıran üç vitesli bir şanzımandan oluşuyor. Benzinli motor 75 bg güç ve 95 Nm tork üretirken, elektrik motoru 68 bg güç ve 200 Nm tork üretiyor. Bu hibrit sistem ile birlikte konsept otomobil 1 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim verisi yakalamayı başarırken, ayrıca 60 km’lik sadece elektrikli menzil de sunuyor.

Renault üretime geçmeyecek olan Eolab konseptinde “önümüzdeki zamanda üretilecek olan Renault modellerinde kullanılması planlanan 100 yeni ve gerçekçi teknolojik gelişme” bulunduğunu söylüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR