YENİ MODELLER › Rolls-Royce'un ilk SUV modeli ortaya çıktı

Rolls-Royce'un ilk SUV modeli ortaya çıktı

11 Mayıs 2018 / 01:11 Rolls-Royce'un merakla beklenen ilk SUV'si Cullinan sonunda karşımızda...

Rolls-Royce'un ilk SUV modeli ortaya çıktı

Bundan üç yıl önce bir 4x4 üzerine çalışmalara başladığını duyuran Rolls-Royce, merakla beklenen ilk SUV modeli Cullinan'ın üzerindeki örtüyü kaldırdı. Lüks ve prestiji, yüksek bir gövde ve SUV yetenekleriyle bir arada sunmayı amaçlayan Cullinan, ismini şu anda İngiliz Kraliyet tacının üzerinde bulunan dünyanın en büyük elmasından alıyor.

Yepyeni alüminyum mimari üzerine geliştirilmiş ikinci Rolls-Royce modeli olan Cullinan, markanın yoldaki karakterinden herhangi bir taviz vermeden, o çok ünlü sihirli halı sürüşünü arazi keyfiyle birleştiren yetenekli bir off-road aracı olarak tanımlanıyor. Rolls-Royce araç sahiplerini daha önce hiç seyahat etmedikleri yerlere götürebileceği iddia edilen Cullinan, markanın diğer modelleri gibi heybetli bir görünüme sahip. Otomobilin motor kaputunun altında ise 571 bg güç ve 850 Nm'lik tork değerleri sunan 6.75 litrelik çift turbolu V12 görev yapmakta. Tanıdık motor Cullinan'da gücünü dört tekerleğe birden aktarıyor. Otomobilde ayrıca arka tekerlek yönlendirme sistemine de yer verilmiş.

45043386d4156b456bdc633df6eda29b_0.jpg

Kabininde üst düzey bir kalite sunan Cullinan'ın koltukları, Rolls-Royce’un deri zanaatkarlığını gözler önüne seriyor. Tüm sırt paneli, üç boyutlu bir yüzey elde etmek için tek bir deriden üretilen koltuklar, özellikle arka bölümde üst düzey bir konfor vaat ediyor. Arkada iki çeşit koltuk konfigürasyonu sunulmakta: Salon Koltukları veya Bireysel Koltuklar. Salon Koltukları tek parça bir arka koltuk sunarken, ikinci seçenekte ise iki adet tekli koltuğun arasına, soğutucu ve şampanya bardaklarının yer aldığı bir bir konsol yerleştirilmiş.

Cullinan çift kapaklı bir bagaja sahip. Tek bir tuş ile açılan bagaj kapağı, 560 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar yatırıldığında ise bu hacim 1930 litreye kadar çıkıyor.

45043386d4156b456bdc633df6eda29b_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR