İLK BAKIŞ › "Rüya Garaj"ın detayları netleşiyor...

"Rüya Garaj"ın detayları netleşiyor...

05 Şubat 2022 / 14:05 Alpine, tamamen elektrikli "Rüya Garaj" için hazırlanan üç modelin detaylarını paylaştı

Renault bünyesindeki Alpine markası, elektrikli otomobil planlarına dair detaylar paylaşmaya devam ediyor. Daha önce elektrikli modellerden oluşacak bir "Rüya Garaj" üzerinde çalıştığını duyuran marka, kısa bir süre önce ise bu garajın içeriği hakkında bilgiler paylaştı. Bir SUV, Lotus ile birlikte geliştirilen bir spor otomobil ve Renault 5 tabanlı bir hot hatch olmak üzere üç farklı sıfır emisyonlu otomobilden oluşacak elektrikli Alpine gamının ilk üyesi 2024 yılında yollara çıkması beklenen hot hatch olacak. Standart Renault 5'in 136 bg'lik bir elektrik motoruyla tanıtılması planlansa da, Alpine versiyonunda Renault Megane E-TECH'in motorunun kullanılacağı ve gücün 218 bg olacağı belirtiliyor. Yaklaşık altı saniyelik bir 0-100 km/s süresi ve 52kWh batarya ile yaklaşık 320 km'lik menzil de olasılıklar dahilinde.

3233de8ee3ab2f82ca7454d7bb5b21a8_1.jpg

Fransız performans markasının elektrikli SUV modeli ise GT X-Over adıyla 2025 yılında yollara çıkacak. Markanın Fransa'nın Dieppe kentindeki fabrikasında üretilecek olan GT X-Over, yakın akrabaları Nissan Ariya ve Renault Megane E-TECH gibi "CMF-EV" platformu üzerine inşa edilecek. Ancak bu iki otomobilin aksine, Alpine'in çift elektrik motoru kurulumu içermesi bekleniyor. Önde 218 beygirlik elektrik motoru yer almaya devam ederken, arka aksta ise dört çeker özelliği için bir başka üniteye daha yer verileceği tahmin ediliyor.

3233de8ee3ab2f82ca7454d7bb5b21a8_0.jpg

GT X-Over'ın potansiyel rakiplerinin ise Kia EV6, Volkswagen ID.5 GTX ve bu yılın ilerleyen saatlerinde kırılacak olan Lotus Type 132 olacağı belirtiliyor.

Alpine'nin "Rüya Garaj"ındaki diğer otomobil ise Lotus ile birlikte geliştirilmekte olan yeni nesil A110 olacak. Bu model, "E-Sport" platformunu ve Lotus tarafından tanıtılan "Hafif Elektrikli Araç Mimarisi"ni kullanacak. LEVA olarak adlandırılan bu mimaride, elektrikli arka alt şasi, iki kişilik küçük bir spor otomobilden 2+2 kişilik bir modele kadar çeşitli otomobillerde kullanılmak üzere yapılandırılabilecek. Mimarinin 66,4 ila 99,6 kWh arasındaki batarya kapasitesine uygun olduğu ve 880 bg'ye kadar güç üretecek iki elektrik motoru barındırabileceği açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR