SEKTÖREL › Sadece 20 adet üretilecek!

Sadece 20 adet üretilecek!

06 Ekim 2011 / 12:11 Karbonfiber şaheseri Lamborghini Sesto Elemento'dan sadece 20 adet üretilecek ve otomobil yalnızca pistte kullanılacak

Sadece 20 adet üretilecek!
Dünyanın en önemli süperspor üreticilerinden Lamborghini'nin gelişmiş karbonfiber teknolojisinden faydalanarak geliştirdiği Sesto Elemento'nun üretim detayları açıklandı. sadece 20 adet olarak ve yine sadece pist kullanımına yönelik üretilecek Sesto Elemento'nun ilkinin 2013 yılının başında teslim edilmesi bekleniyor. Bu otomobil, V10 motoru ve sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi de dahil olmak üzere sadece 999 kilogramlık bir toplam ağırlığa sahip.

Yenilikçi karbonfiber teknolojilerini otomotiv sektöründe ilk kez kullanan İtalyan otomobil üreticisi, tamamı AUDI AG’ye bağlı bir şirket olarak hafif yapı konusunda Alman üreticinin şüphe götürmeyen uzmanlığından da yararlanıyor.
 
Sesto Elemento, 570 bg’lik gücü, beygir gücü başına sadece 1.75 kilogramlık güç-ağırlık oranı ve 2.5 saniye olarak açıklanan 0-100 km/s hızlanma süresiyle heyecan yaratıyor. Tüm araca uygulanan son derece hafif yapı tekniği sayesinde, aynı zamanda yakıt tüketimi de düşürülmüş. Automobili Lamborghini Başkanı ve CEO’su Stephan Winkelmann, bu çok özel Lambo ile ilgili olarak “Tüm teknolojik becerilerimizi tek bir çarpıcı form içerisinde toplayarak Sesto Elemento’yu yarattık” açıklamasını yapıyor.

 

ÇOK OKUNANLAR