
Sakaryalı Toyota C-HR’ın detayları ortaya çıktı
02 Mart 2016 / 22:19 Toyota, yeni crossover’ı C-HR’ı Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterdi

Toyota’nın merakla beklenen kompakt crossover modeli C-HR Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıktı. Pek çok farklı üreticinin modellerinin yer aldığı rekabetçi B-SUV segmentinde boy göstermesi amacı ile geliştirilen yeni model, segmentinin ilk tamamen hibrit aracı olması nedeniyle pazara farklı bir giriş yapıyor. Toyota’nın yeni geliştirilen ve yeni jenerasyon Prius modelini de üzerinde barındıran TNGA platformu üzerinde yer alan C-HR hibrit sistemini Prius ile paylaşıyor.
122 bg’lik 1.8-litre atmosferik motorlu hibridize sisteminin yanı sıra, Auris’ten ödünç alınan 115 bg’lik 1.2-litre hacimli dört silindirli turbo benzinli ve belirli pazarlarda 2-litre hacimli atmosferik motor seçeneklerine de sahip olacak olan yeni modelin tasarımının da aracın konsept versiyonlarına kıyasla daha ağırbaşlı olduğu gözlemlenebiliyor. Konsept versiyonlarına göre daha ağırbaşlı olmasına karşı hâlâ farklı bir tasarıma sahip olan C-HR, Nissan Juke’un en samimi arkadaşı olabilecekmiş gibi görünüyor.
Yeni otomobilin üst donanımlara sahip olan versiyonları tamamen LED farlar ile birlikte sunulurken, arka kapı kollarının C-sütununa gizlenmiş olması alçalan tavan çizgisinin de yardımıyla aracın coupe gibi görünmesini sağlıyor. Toyota’nın ülkemizde yer alan Sakarya fabrikasında üreteceği yeni C-HR’ın yılın ikinci yarısında satışa çıkması planlanıyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
Toyota, marka değerinde 22 yıldır zirvede
Toyota, nterbrand’in raporuna göre üst üste 22’nci kez dünyanın en değerli otomotiv markası seçildi
-
İngilizler JAECOO 7'yi sevdi
JAECOO 7, Eylül ayındaki 6.489 adetlik satışla İngiltere pazarında dördüncü sıraya yerleşti
-
Zamansız zarafet teknolojiyle buluştu
Mercedes-Benz, markanın mirasını geleceğe taşıyan konsept modeli Vision Iconic'i tanıttı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS