MOTORSPORLARI › Şampiyonluğu taçlandıran duble...

Şampiyonluğu taçlandıran duble...

17 Kasım 2011 / 01:35 Peugeot 2011 sezonunu, altıncı zaferi ve dördüncü dublesiyle ILMC Şampiyonu olarak tamamladı

Şampiyonluğu taçlandıran duble...
Peugeot, Zhuhai’deki 6 saatlik yarışra ilk iki sırayı elde ederek ILMC (Intercontinental Le Mans Cup) şampiyonluğunu elde etti. Takım pilotlarından Sébastien Bourdais; “Sıcaklık ve pist koşulları dikkate alındığında, tercihlerimizi yarış sırasında adapte ettik” dedi ve ekledi “Bu şekilde ikisi aynı lastiklerle üç pit stop yaptım. Bu seçim Audi’lerin önünde fark yaratmamızı sağladı.”

Bu cüretkar seçim başarılı oldu çünkü Sébastien Bourdais ve Anthony Davidson baştan başa hızlı bir tempo ile yarışarak birlikte sezonun ikinci birinciliğini kazandılar. Bu nefes kesen yarışın finişine kadar 7 numaralı aracın pilotları Stéphane Sarrazin ve Franck Montagny’nin önünde küçük avantajlarını korudular. Aynı tempoda iki Peugeot da, yarış sonunu iyi yönettiler ve takipçileri ile arayı yavaş yavaş açtılar.

Sezon başında lansmanı yapılan yeni Peugeot 908, yedi yarışta beşinci zaferini kutladı. Bu yıl sadece tek bir yarış dışında kalması, örnek güvenilirliği, düşük yakıt ve lastik tüketimi aracın güçlü yanları arasında yer alıyor. Peugeot Sport Teknik Direktörü Bruno Famin “Bugün zafer yarışın üçte birinde belirginleşti. Rakibimiz çık hızlı bir çıkış yaptı, o zaman biz de özellikle lastik seçimi bakımından stratejimizi adapte ettik. Burada kazanmak Peugeot için sezonun ikinci hedefiydi, çünkü marka için Çin’deki ekonomik beklentiler önemli. Biz de bunu bir duble ile, %100 Peugeot ilk sıra ve en iyi tur zamanı ile şık bir şekilde başardık. Bu yıl takvimdeki yedi yarışın altısını kazandık. Rakibimizle tüm karşılaşmalarımız son derece çekişmeli ve heyecanlı geçti. Teknik olarak sadece Petit Le Mans’da bir sorun yaşadık, ama sorunu süratle analiz ettik ve gereken çözümü bulduk. Bugün çok güzel bir sezon sona erdi.” dedi.

INTERCONTINENTAL LE MANS CUP SIRALAMASI:
1. Peugeot    211 puan
2. Audi    119  puan

TAKIMLAR
1. Team Peugeot Total    113 puan
2. Audi Sport Team Joest    85 puan
3. Rebellion Racing        50 puan
4. Team Oreca Matmut    47 puan
5. Oak Racing        33 puan
6. Aston Martin Racing    22 puan

ÇOK OKUNANLAR