SEKTÖREL › Şarj ağımız Wallbox ile genişleyecek

Şarj ağımız Wallbox ile genişleyecek

04 Nisan 2021 / 00:54 Doğan Trend Otomotiv, elektrikli mobilite yatırımlarına akıllı şarj istasyonlarıyla devam ediyor

Şarj ağımız Wallbox ile genişleyecek

Doğan Trend Otomotiv, mobilite ekosisteminin en önemli tamamlayıcılarından şarj istasyonlarının isim babası Wallbox markasının Türkiye distribütörü oldu. Son dönemde elektrikli araçlara yönelik mobilite yatırımlarıyla dikkatleri çeken şirket, böylece sürdürülebilir bir geleceğe yönelik önemli bir yatırım daha gerçekleştirmiş oldu.

70f634f3bc5ad934402a6af7c4e1a463_1.jpg

Dünyayı fosil yakıtlardan kurtarma misyonuyla yola çıkan İspanyol menşeili Wallbox,  elektrikli araçlar, işletmeler ve şehirler için akıllı şarj çözümleri üretiyor. 40’tan fazla ülkede kurumsal ve bireysel çözümleriyle yaygın bir ağı bulunan markanın yıllık 100 bin adedin üzerinde üretim kapasitesi bulunuyor. Wallbox, sunduğu ileri teknoloji ürünler sayesinde şarj süreçlerini basit, hızlı ve verimli hale getirirken; dünyanın en büyük otomotiv üreticileri, kamu kuruluşları ve distribütörleriyle kurduğu yaygın iş ortaklıklarıyla sektörün önde gelen markaları arasında yer alıyor. ABD, Avrupa ve Asya’nın en çok ilgi gören şarj cihazı konumunda bulunan Wallbox, Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv güvencesiyle Pulsar, Pulsar Plus, Cooper SB ve Commander 2 ürün gamıyla hem bireysel hem de kurumsal kullanıma uygun çözümler sunacak. Türkiye’de satışa sunulan Wallbox ürünlerine ise www.wallboxtr.com websitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

70f634f3bc5ad934402a6af7c4e1a463_0.jpg

Wallbox ile kurulan distribütörlük anlaşmasının Doğan Trend Otomotiv’in elektrikli mobilite yatırımına değer katacağını belirten Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri CEO’su Kağan Dağtekin; “Ülkemizde elektrikli araçların sayısı her geçen gün artarken, bu araçların yaygınlaşmasının en önemli koşulu yeterli şarj altyapısının bulunması. Bizler  bu kapsamda, son dönemde attığımız elektrikli mobiliteye yönelik adımlarımızı tamamlayacak ve Türkiye’nin şarj alt yapısını destekleyecek bir marka için arayışa girmiştik. Bu noktada, alanında öncü firmalardan biri olan Wallbox dikkatimizi çekti. Öyle ki, Wallbox markası daha dünyada bu cihazların adı bile konmamışken, bugün ortak bir isim haline gelmiş ‘Wallbox’ ismini alarak yola çıkmış bir marka. İki taraf için de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gittikçe ivmelenen, yerli elektrikli TOGG ile başka bir safhaya geçeceğimize inandığımız elektrikli mobilite dünyasına Wallbox şarj cihazlarımızla renk katmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

70f634f3bc5ad934402a6af7c4e1a463_2.jpg

Doğan Trend Otomotiv güvencesiyle Wallbox’u Türkiye pazarına sunmalarının hemen ardından birçok talep aldıklarını da sözlerine ekleyen Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri CEO’su Kağan Dağtekin, “Wallbox, bütçesinin yüzde 50’sinden fazlasını Ar-Ge’ye ayıran; kompakt yapısı, tasarımı, hızlı şarj özellikleri ve akıllı yönetim sistemleriyle dikkat çeken bir marka. Dünya çapında bilinen bir firma olması nedeniyle daha ilk andan itibaren AVM’ler, iş merkezleri, siteler ve hatta İstanbul’da yeni inşaatı başlayan bazı premium apartman projelerinden talepler almaya başladık. Özellikle, geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanıp duyurulan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği’ sayesinde şarj istasyonlarına olan bu talebin daha da artmasını bekliyoruz. Böyle bir dönemde bu anlaşmaya imza atmak ve Wallbox’u Türkiye’ye getirmiş olmak bizi mutlu ediyor. Wallbox’un ülkemizde geleceği açısından büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Wallbox Foto Galeri Tüm Wallbox Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR