MOTORSPORLARI › Scuderia Ferrari F1 takımının yeni aracı tanıtıldı

Scuderia Ferrari F1 takımının yeni aracı tanıtıldı

04 Mart 2018 / 23:40 Şampiyona için geliştirilen 64’üncü otomobil olan SF71H'nin ilk testi Barcelona'da gerçekleştirildi

Scuderia Ferrari F1 takımının  yeni aracı tanıtıldı

Ferrari’nin Formula 1 Şampiyonası için geliştirdiği 64’üncü otomobil olan SF71H, geçen senenin otomobili SF70H'ye kıyasla, süspansiyon sistemindeki geliştirmeler, aks ve dingil mesafesindeki farklılıklar, daha fazla iz genişliği sağlayan yeni lastik yapısı ve aerodinamik özelliklerle farklılaşıyor.

Halo adı verilen 7 kg ağırlığındaki kokpit korumasıyla dikkat çeken otomobilde kullanılabilecek V6 motor sayısı, yeni kurallar sebebiyle 4’ten 3 adede indirilirken, aynı rakam aşırı besleme sistemleri için de geçerli oluyor. Ayrıca şanzımana bağlı kinetik enerji geri dönüşümü sistemi MGU-K, elektronik kontrol ünitesi ve akü için de sadece 2 adetlik kullanıma izin veriliyor.

Yeni otomobilde tek turbo beslemeli, 1600 cc hacminde V6 motor görev alırken, Ferrari 062 EVO motora 8-ileri yarı otomatik şanzıman eşlik ediyor. Dakikada 15000 devir çevirme kabiliyetine sahip olan motoru dizginleme görevini ise karbon disklere sahip havalandırmalı Brembo fren sistemi üstleniyor.

Scuderia Ferrari F1 Takımı’nın SF71H ile Barselona’daki efsanevi Catalunya pistinde gerçekleştirdiği ilk test sürüşleri başarıyla tamamlanırken, ikinci test süreci de aynı pistte, 6-9 Mart tarihleri arasında, Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel pilotajında gerçekleştirilecek.

ÇOK OKUNANLAR