TEST MERKEZİ › Scuderia Toro Rosso'ya Renault motoru!

Scuderia Toro Rosso'ya Renault motoru!

05 Haziran 2013 / 14:53 Renault, Scuderia Toro Rosso takımına, V6 turbo motorlar ve enerji geri kazanım sistemleri tedarik edecek

Scuderia Toro Rosso'ya Renault motoru!
Renault ve Scuderia Toro Rosso, Renault Sport F1’in Scuderia Toro Rosso’ya 2014 yılından itibaren motor (turboşarjlı V6 motor ve enerji geri kazanım sistemleri) tedarik edeceği uzun vadeli işbirliğini açıkladı.

Ortaklık, Renault ve Toro Rosso’nun kardeş takımı olan ve altı yıllık geçmişinde üç üretici ve sürücü şampiyonluğu bulunan Infiniti Red Bull Racing arasındaki mevcut işbirliğini temel alıyor. Anlaşmaya göre bu işbirliği 2014 yılında başlayacak ve sonrasında da devam edecek, Infiniti Red Bull Racing yeni V6 turbo güç ünitesinin geliştirme ortağı olarak kalacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Renault Sport F1 Başkanı Jean-Michel Jalinier; Infiniti Red Bull Racing ile aramızdaki ortaklığa dayanarak Toro Rosso’ya tedarik sağlama konusunu görüşmek bizim için mantıklıydı; bu beklenen bir sonuçtu. Anlaşmayı tamamlamadan önce bütün taraflar için en iyi olacak koşulları titizlikle değerlendirdik. Toro Rosso köklü bir şirket, sahip olduğu güçlü kadrosu ve tesisleri takıma, yarışlarda sürekli olarak puan sağlama potansiyeli sunuyor, dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Renault F1’e, kazanmak ve ürünlerinin üstünlüğünü göstermek için katılıyor. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için, en üst düzeyde çalışan takımlara ihtiyacımız var; bu nedenle de Toro Rosso ile anlaşma imzalamaktan gurur duyuyoruz. Pistlerin dışında da, Red Bull markasının dünya çapında müşterilerimizle ortaklığını geliştirmemiz konusunda bize yardımcı olacak. Tıpkı Infiniti Red Bull Racing ile olduğu gibi, Toro Rosso ile de uzun ve çok boyutlu bir ilişki oluşturmayı istiyoruz."

Scuderia Toro Rosso Takım Yöneticisi Franz Tost ise; 2014 sezonundan itibaren Renault motorlarını kullanmaya yönelik anlaşma imzalamaktan mutluluk duyuyoruz; bu sezonda yeni yönetmelikler birtakım zorluklar getirecek. Planlarımızı erken bir dönemde gerçekleştirmeyi başarmamız çok önemliydi, böylece gelecek yıla olabildiğince iyi hazırlanabileceğiz. Renault ile çalışmayı beklerken, bir yandan da 2007 yılından bu yana motor tedarikçimiz olan Ferrari’ye teşekkür etmek istiyorum. Bize, son derece etkin ve güvenilir bir motor ve mükemmel bir servis sundular, dedi.

ÇOK OKUNANLAR