
Scudo Kamyonet yerli üretimle satışta
22 Şubat 2026 / 23:17 FIAT Professional, Tofaş’ta üretilen 150 HP’lik yeni Scudo Kamyonet’i Türkiye pazarına sundu

FIAT Professional, Scudo ürün gamını yerli üretim “Scudo Kamyonet” ile genişletti. Tofaş Fabrikası’nda üretilen model; Van, Combi/Combimix ve 8+1 otomobil ruhsatlı Fiat Ulysse ile pazarda yer alan Scudo ailesinin dördüncü gövde seçeneği oldu.
150 HP güç ve 370 Nm tork üreten 2.2 litrelik Multijet4 dizel motorla donatılan Scudo Kamyonet, 1.200 kg istiap haddi ve 5,1 metrekarelik yükleme alanıyla kompakt kamyonet segmentinde iddialı bir konum hedefliyor. Dört Euro palet taşıma kapasitesine sahip model, şehir içi kullanımda pratiklik sunarken ağır iş koşullarına uygun dayanıklı yapısıyla farklı sektörlere hitap ediyor.

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç; FIAT Professional ürün gamının yeni ve yerli modellerle büyümeye devam ettiğini belirterek, Scudo ailesinin geçtiğimiz yıl segmentlerinde lider performans sergilediğini ve yeni Kamyonet versiyonunun bu ivmeyi daha da ileri taşıyacağını ifade etti. Aytaç ayrıca Türkiye’nin, FIAT markası için dünyadaki en büyük üçüncü pazar konumunda olduğunu vurguladı.

Dayanıklı çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilen ve alüminyum kasa kanatlarıyla desteklenen model; plywood kaplama, pratik kasa kilitleri ve ergonomik detaylarla yükleme-boşaltma süreçlerini kolaylaştırıyor. Önden çekişli yapı ve manuel şanzıman kombinasyonu, düşük yakıt tüketimiyle işletme maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

Scudo Kamyonet’te geri görüş kamerası, elektronik park freni, uzun far asistanı, yağmur ve karanlık sensörü, E-call acil çağrı sistemi ve gelişmiş sürüş destek sistemleri standart olarak sunuluyor. Model, GCR 2C regülasyonuna uygun olarak üretiliyor.
Yerli üretim Scudo Kamyonet lansmana özel 1 milyon 549 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, 1 milyon TL’ye 6 ay yüzde 0 faizli kredi imkânı da sağlanıyor. Nakit alımlarda ise 100 bin TL indirim avantajı bulunuyor.
FIAT Professional, Türkiye genelindeki yaygın bayi ve servis ağıyla yeni modelini satış sonrası hizmetlerde de güçlü şekilde desteklemeyi sürdürüyor.
-
Ferrari'de elektrik dönemi tartışmalı başladı
Ferrari, teknolojisiyle öne çıkan ilk tam elektrikli seri üretim modeli Luce'yi tanıttı
-
Purosangue’ye Handling Speciale dokunuşu
Ferrari, Purosangue modeli için geliştirdiği yeni Handling Speciale konfigürasyonunu duyurdu
-
Fiat Doblo Bursa'ya geri dönüyor
Tofaş, yeni Doblo'nın 2026 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren Bursa'da üretileceğini duyurdu
-
Craiova'da 1 milyonuncu Puma üretildi!
Ford Otosan’ın Romanya’daki Craiova Fabrikası, Ford Puma üretiminde 1 milyonluk eşiği aştı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS