
SEAT atık sudan biyogaz üretiyor!
24 Nisan 2017 / 15:20 Aqualia firması ile işbirliği yapan SEAT, atık sudan doğal biyogaz üretmeye başladı

Otomotiv sektöründe, fosil yakıtlara alternatif yakıt üretimi araştırmaları devam ederken SEAT, atık sudan yüzde 100 doğal biyogaz üretme çalışmalarına başladı. Aqualia ve SEAT’ın ortak çalışmaları sonunda, İspanya’da satışa sunulan CNG’li SEAT modellerinde yakıt olarak kullanılabilen biyogaz üretildi.
Benzinli bir otomobile göre, atmosfere yüzde 80 oranında daha az karbon salgılayan biyogaz, atık sudan üretiliyor. Bir havuzda toplanan atık su, belli bir zaman dinlendirilmeye bırakılıyor. Havuzun altında biriken tortular, fermentasyon süreci sonunda biyogaza çevriliyor. Zenginleştirme ve saflaştırma çalışmasının ardından, biyogaz CNG’li SEAT modellerinde kullanılacak hale geliyor.
SEAT’ın AR-GE çalışmalarına göre, 50 bin nüfuslu bir yerleşim biriminden 1 yılda toplanan atık sudan, bir otomobili 5 milyon kilometre yani dünyanın çevresinde 100 kez dönmesini sağlayacak biyogaz üretilebiliyor. Yine SEAT’ın öngörülerine göre, orta ölçekli bir atık su arıtma tesisi her gün 10 bin metreküp atık sudan, 1.000 metreküp biyogaz üreterek; 150 aracın günde 100 kilometre yol yapmasını sağlayabiliyor.
-
Neue Klasse i3 sahneye çıktı
BMW'nin ikinci "Neue Klasse" modeli olan tamamen elektrikli i3 tanıtıldı. İşte elektrikli 3'ün detayları...
-
DS 7 yeni neslinde elektrikleniyor
DS Automobiles, N°7 ile kompakt SUV segmentindeki varlığını güncelliyor
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS