SEKTÖREL › Seat Leon ST'ye Euro NCAP'ten 5 yıldız...

Seat Leon ST'ye Euro NCAP'ten 5 yıldız...

23 Eylül 2013 / 02:28 Leon'un Sport Tourer gövde tipi, ailenin 5 kapılı hatchback versiyonu gibi Euro NCAP'ten beş yıldız almayı başardı

Seat Leon ST'ye Euro NCAP'ten 5 yıldız...
Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen testler sonucunda yeni Seat Leon ST'nin güvenliği beş yıldıza layık görüldü. Leon ST'nin elde ettiği bu başarılı sonuçta, ikincil çarpışma freni gibi gelişmiş güvenlik özelliklerinin de etkisi bulunuyor.
 
Ön çarpışma, bir başka aracın yandan ve arkadan çarpması gibi testlerin yapıldığı programda Leon ST, yetişkin yolcu korumasında yüzde 94 ile derecelendirilirken, gerçekleştirilen dinamik testlerde çocuk güvenliği kategorisinde de yüzde 92'lik başarı gösterdi. Euro NCAP, yolcu hava yastığının arkaya dönük çocuk koltuğu kurulumunda pasif hale gelmesi uyarısının sürücü tarafından görüntülenebilmesi özelliğine de olumlu not verdi.

Leon ST'nin beş yıldız almasında etkili bir güvenlik sistemi olan ikincil çarpışma freni, ilk çarpışmanın ardından aracı frenleyerek, darbenin etkisiyle hızlanan aracı yavaşlatıp ikinci bir çarpışma riskini azaltıyor.

ÇOK OKUNANLAR