SEKTÖREL › SEAT Leon yeni seçeneklere kavuştu

SEAT Leon yeni seçeneklere kavuştu

13 Temmuz 2021 / 10:13 Yeni SEAT Leon’a 150 bg'lik 1.5 eTSI DSG motor seçeneği ile Xcellence ve FR donanımları eklendi

SEAT Leon yeni seçeneklere kavuştu

Yeni nesli bu yılın Ocak ayında satışa sunulan SEAT Leon, yeni motor ve donanım seçeneklerine kavuştu. Leon’un DSG şanzımanla kombine edilen 150 beygir gücündeki yeni 1.5 eTSI ACT motoru 48V hafif-hibrit (mHEV) teknolojisine sahip. Araca kalkış esnasında destek sağlamak amacıyla devreye giren bu teknoloji, yakıt tüketiminde ve emisyon değerlerinde iyileşme sağlıyor. 1.5 litrelik motorlar, verimliliği en üst seviyeye çıkarmak için Aktif Silindir Yönetimi (ACT) özelliğine de sahip. Bazı sürüş koşullarında motor, yakıt tüketimini azaltmak için sadece iki silindirle çalışıyor.

Yeni Leon 1.5 eTSI 150 bg DSG motor seçeneği, yeni donanım seviyeleri Xcellence ve FR ile alınabiliyor. Xcellence donanım seviyesinde daha konforlu öğeler yer alırken, FR donanım seviyesinde ise sportif öğeler göze çarpıyor. İki donanım seviyesinde de 17 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar, "Infinite LED" stoplar, üç bölgeli otomatik klima, 10.25 inçlik dijital gösterge paneli, 10 inçlik multimedya sistemi, LED ambiyans aydınlatması gibi özellikler standart olarak sunuluyor. 

2bdf3c440463bdb58b4be50b0fc48712_0.jpg

Güncellenen EuroNCAP testinden 5 yıldız almayı başaran Leon, Sürücü ve Yolcu Ön, Yan ve Perde Hava Yastıklarının yanı sıra orta bölümde bulunan Merkezi Hava Yastığı da tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuyor. Otomobil, şehir içi acil frenleme fonksiyonlu Ön Bölge Asistanı (Front Assist), Acil Durum Çağrı Sistemi (e-Call), Şerit Takip Asistanı (LKS) gibi güvenlik teknolojilerine de sahip.

Yeni Leon 1.5 eTSI ACT 150 bg DSG modeli Xcellence donanım seviyesinde 375 bin TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyat etiketi taşıyor. Otomobilin FR donanım seviyesi ise Temmuz ayının son haftası bayilerde olacak.

ÇOK OKUNANLAR