GÜNDEM › SEAT Leon’a Latin NCAP’ten beş yıldız...

SEAT Leon’a Latin NCAP’ten beş yıldız...

21 Haziran 2015 / 21:14 Leon daha önce Euro NCAP’ten de beş yıldız almayı başarmıştı

SEAT Leon’a Latin NCAP’ten beş yıldız...

SEAT Leon, güvenlik derecelendirme kuruluşu Latin NCAP tarafından yapılan çarpışma testlerinden en yüksek puanı alarak beş yıldız elde etti. Bu sonuçla Leon, Latin NCAP organizasyonunun ön ve yan darbe testlerinde yetişkin yolcu kategorisinde beş yıldız, çocuk yolcu koruma kategorisinde ise dört yıldız alan ilk otomobil oldu.

SEAT’ın kompakt sınıft temsilcisi, daha önce de Euro NCAP’in gerçekleştirdiği testlerde, yetişkin yolcu korumasında %94, çocuk yolcu korumasında da %92 ile beş yıldızla derecelendirilmişti.

Euro NCAP’in ardından Latin NCAP testlerinden de iyi bir skorla ayrılan Leon, SEAT’ın model geliştirme çalışmalarında kullandığı teknolojinin başarısını ortaya koyuyor. SEAT Leon, altı hava yastığı (ön, yan ve perde), ESC, ABS + ASR, Isofix bağlantı noktaları, iki arka koltuk üzerindeki kafalıklar, emniyet kemeri uyarısı, bir kaza durumunda ikincil çarpışmaları önleyen ‘İkincil Çarpışma Freni’ (Multi-Collision Brake) gibi standart güvenlik özellikleri sunuyor.

Latin Amerika ve Karayip bölgelerinde, farklı üreticilerin modelleri için çarpışma testleri ve bağımsız değerlendirmeler yapan Latin NCAP, yeni araçların güvenliğini değerlendirmek üzere çalışan Global NCAP programının bir parçası olarak çalışıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR