YENİ MODELLER › Seat Mii

Seat Mii

10 Ekim 2011 / 00:30 Seat'ın A segmenti modeli Mii, Volkswagen Up platformu üzerine geliştirilmiş minyon bir şehir otomobili

Seat Mii
Bir süre önce A segmentinde, Volkswagen Lupo altyapılı Seat Arosa ile rekabet eden Seat, uzun bir aranın ardından ürün gamına yeni bir şehir otomobili katıyor; Seat Mii. Küçük Seat, genel olarak markanın karakteristik yüzünü taşırken, platform kardeşleri Volkswagen Up ve Skoda Citigo modelleriyle de büyük benzerlik gösteriyor. Güncel Seat modellerine göre daha keskin çizgilere sahip olan Mii, dört kişi için rahat bir yaşam alanı ve 251 litre (maksimum 951 litreye kadar) bagaj hacmi sunuyor.

Sadece 3.55 metre uzunluğundaki minik Seat, boyutlarıyla şehir hayatına uyum sağlarken, 854 kg'lik düşük ağırlığıyla da hem ekonomik hem de keyifli sürüşlere imkan tanıyor. Üç silindirli, 1.0 litrelik, 60 ve 75 beygir gücünde iki farklı motor seçeneğiyle üretilen Mii’nin son hızı sırasıyla 160 ve 171 km/s olarak açıklanırken, Ecomotive versiyonundaki otomatik start/stop ve enerji geri dönüşüm sistemi gibi teknolojilerle birlikte yakıt tüketiminin 4.2 lt/100 km  seviyesinde seyrettiği belirtiliyor. Bu versiyonun CO2 değeriyse 97g/km olarak açıklanıyor.

Tıpkı Up ve Citigo gibi şehir içi güvenlik sistemiyle donatılan Mii, 30 km/s hızın altında çevresini lazer tabanlı radarla tarayarak olası tehlike anında otomatik fren yapabiliyor. ESP’nin de yer aldığı otomobilde standart yan hava yastıklarıyla birlikte yolcuların baş ve göğüs kısmı da korunuyor.

İç mekanı platform kardeşleriyle hemen hemen aynı olan otomobilin direksiyon simidi markanın diğer modellerinden tanıdık. Kokpitin üzerinde konumlandırılan taşınabilir multimedya ekranı telefon, navigasyon ve multimedya özelliklerine sahip. 5 inç genişliğindeki sistem ayrıca “Eco-trainer” adlı fonksiyonu sayesinde vites değişim ve hızlanma önerilerini, menzil ve yakıt tüketim değerlerini sürücüye ileterek ekonomik kullanımları destekliyor.

Kendi anavatanında bu yılın sonuna doğru satışa çıkacak olan Mii’nin Avrupa’da önümüzdeki yılın bahar aylarında yollarda boy göstermesi bekleniyor. Mii beş kapılı karoserine de önümüzdeki yıl kavuşacak.

Haber: Kerem TOKMAK      

ÇOK OKUNANLAR