YENİ MODELLER › SEAT yeni SUV’si Ateca’yı Cenevre’de gösterdi

SEAT yeni SUV’si Ateca’yı Cenevre’de gösterdi

06 Mart 2016 / 13:04 Markanın yeni crossover’ı otomobil dünyası tarafından merakla bekleniyordu

SEAT yeni SUV’si Ateca’yı Cenevre’de gösterdi

SEAT yeni crossver modeli Ateca’yı modelin uzun hazırlık sürecinden sonra Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobil dünyasının beğenisine sundu. İspanyol üreticinin Leon modelinin hatchback gövdeli versiyonundan izler taşıyan yeni otomobil şık tasarımı ile dikkat çekiyor. Opsiyonel olarak sunulan LED farları ile şıklık seviyesini bir kat artıran yeni model, plastik gövde korumaları ve sahte kaydırma plakaları ile bir crossover olduğunu dışa vururken, tavan spoyleri sayesinde ise sportif bir görünüm ortaya koyuyor.

Volkswagen Tiguan ile aynı platform üzerinde yer alan yeni SUV’nin iç mekanı ise SEAT’ın Leon modeline bir hayli benziyor. Yüksek donanımlı versiyonlar sekiz inçlik dokunmatik ekranlı infotainment sistemi ile birlikte gelirken, opsiyonel donanımlar arasında yer alan orta konsola yerleştirilmiş “bağlanırlık kutusu” sürücü ve yolcuların telefonlarını kablosuz olarak şarj etmelerine olanak sağlıyor.

Kör nokta uyarı sistemi, trafik işareti algılama sistemi, acil durum fren sistemi ve sıkışık trafik asistani gibi Volkswagen Grubu’nun benzer modellerinde yer alan güvenlik ve asistan sistemleri SEAT Ateca’da da karşımıza çıkıyor.

SEAT’ın ilk crossover modeli standart olarak 1-liter hacimli turbo benzinli motor ile sunuluyor ve bu motor 115 bg güç üretiyor. 150 bg’lik 1.4-litre hacimli TSI motor ise daha güçlü turbo benzinli motor seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Yeni SUV’nin dizel motor seçenekleri ise 115 bg’lik 1.6-litre TDI, 150 bg’lik 2-litre TDI ve 190 bg’lik 2-litre TDI ünitelerden meydana geliyor. Standart olarak 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenen motorlar opsiyonel olarak DSG çift kavramalı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşlenebiliyor.

SEAT yeni Ateca’yı İspanya ve Almanya’da yazdan önce satışa sunmayı planladığını açıklıyor. Avrupa’nın diğer ülkelerinin de yavaş yavaş yeni araca kavuşacağı bilgisi paylaşılıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR