GÜNDEM › Seat'ın crossover'ı 2016'da geliyor

Seat'ın crossover'ı 2016'da geliyor

14 Aralık 2013 / 20:55 Seat'ın üretmeyi planladığı crossover'ın yeni detayları ortaya çıktı...

Seat'ın crossover'ı 2016'da geliyor

Auto Express'in haberine göre Seat, Leon'dan oldukça etkilenilerek tasarlanmış bir crossover üzerinde çalışıyor. Otomobilin henüz herhangi bir fotoğrafı bulunmasa da alınan bilgiye göre Tribu kod adına sahip bu model yeni bir kaputa, karakteristik hatlara, LED ön farlara, plastik kaplamalara ve köşeli tekerlek bombelerine sahip olacak.

Bu yeni modelin özellikleri hakkında da henüz bir bilgi olmamasına karşın, otomobilin Seat'ın şu anda kullandığı dört silindirli motorlara sahip olmasının oldukça olası olduğu söyleniyor. MQB platformunda üretilecek olan bu crossover'ın Nissan Qashqai veya Kia Sportage ile benzer boyutlarda olacağı da söylentiler arasında. Otomobilin üretileceğine henüz yeşil ışık yakılmamış olsa bile, üretim kararının alınmasının an meselesi olduğu bize gelen bilgiler arasında.

Bu haberle alakalı olarak, Seat'ın daha yüksek olmasıyla birlikte off-road özellikler sunacak Leon modeli, ST X-perience'ın önümüzdeki yaz karşımızda olacağı da kesinleşti. ST X-perience yüksekliğinin yanı sıra plastik gövde kaplamalarına ve lüks iç mekana sahip olacak.

ÇOK OKUNANLAR