KONSEPT › SEAT'ın geleceği şekilleniyor

SEAT'ın geleceği şekilleniyor

03 Mart 2015 / 23:12 SEAT, gelecekteki tasarım felsefesinin örneği olan 20V20 konseptini tanıttı...

SEAT'ın geleceği şekilleniyor

SEAT, Cenevre Otomobil Fuarı’nda markanın geleceği konusunda fikir veren 20V20 konsept aracını sergiliyor. “2020 vizyonu” anlamına gelen SEAT 20V20 kosseptinin, dört kapılı bir spor coupenin dinamik siluetini, bir SUV'nin sportifliğini ve orta büyüklükteki bir station otomobilin çok yönlülüğünü bir araya getirdiği açıklanıyor. Konsept, SEAT’ın TSI, TDI ve Plug-in Hybrid motorlarıyla uyumlu bir platforma sahip. Ayrıca DSG şanzımana veya elektronik olarak kontrol edilebilen 4 çeker sistemine de uyum sağladığı belirtiliyor.

4.6 metre uzunluğundaki 20V20, 2791 mm'lik dingil mesafesine, önde 1680 mm ve arkada 1638 mm iz genişliğine ve düz bir tavan hattına sahip. 20V20'nin ön kısmı, ana tasarım unsuru olarak X şeklinde tasarlanmış. 20 inçlik jantların üzerinde duran ve yerden yüksekliği 228 mm olan konsept, 600 lt’den daha fazla olan bir bagaj hacmi ve geniş bir arka koltuk sunuyor.

Sürüş keyfini artırmayı hedefleyen “SEAT Kişisel Sürüş Cihazı” ilk defa SEAT 20V20 modelinde sunuluyor. Yuvarlak şekilli mobil cihaz, aracın dışındayken navigasyon sistemi, ısıtma ve soğutma gibi fonksiyonları yönetmek için kullanılan bir uzaktan kumanda işlevi görüyor. Aracın içindeyken, konsola mıknatıslarla sabitlenmiş olan “SEAT Kişisel Sürüş Cihazı”, SEAT Sürüş Profili için kişiselleştirme özelliği elementi olarak da görev alıyor.

ÇOK OKUNANLAR