İLK BAKIŞ › SEAT’ın yeni crossover’nın tasarımı beklenmedik bir şekilde ortaya çıktı

SEAT’ın yeni crossover’nın tasarımı beklenmedik bir şekilde ortaya çıktı

04 Şubat 2016 / 13:31 İspanyol üreticinin yeni modeli, aracın infotainment sistemi üzerinden görüntülendi

SEAT’ın yeni crossover’nın tasarımı beklenmedik bir şekilde ortaya çıktı

SEAT’ın ilk SUV modelinin tasarımı, aracın infotainment sisteminde görüntülendi. Otomobil severler tarafından uzun zamandır beklenen yeni model, markanın geçtiğimiz yıl tanıttığı 20V20 konseptinden izler taşıyor.

SEAT’ın yeni crossover’ının “Aran” adı ile anılacağı iddia edilirken, Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde yer alan yeni modelin 4.363 mm uzunluğunda, 1.841 mm genişliğinde ve 1.600 mm yüksekliğinde olacağı söyleniyor. 2.638 mm’lik aks aralığına sahip olması beklenen yeni crossover’ın standart olarak önden çekişli olarak sunulacağı, dört tekerlekten çekiş sisteminin ise yalnızca daha güçlü motorlar ile opsiyonel olarak sunulacağı tahmin ediliyor. SEAT’ın yeni modelinin 1.4- ve 1.8-litre hacimli turbo benzinli motor seçeneklerine sahip olacağı söylenirken, dizel motor seçeneklerinin ise 150 bg ve 190 bg gücündeki 2-litre hacimli TDI ünitelerden oluşacağı iddia ediliyor.

SEAT’ın VW Tiguan’ı temel alarak geliştirdiği yeni SUV modelini önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmasına ve yeni modelin teslimatlarına yaz aylarında başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR