
SEAT'lar 78 tonluk bir bilgisayar ile tasarlanıyor
05 Temmuz 2019 / 12:41 SEAT, otomobillerini geliştirmek için MareNostrum 4 isimli 78 ton ağırlığında bir bilgisayar kullanıyor

SEAT otomobillerinin üretiminde yüksek teknolojiden faydalanmaya devam ediyor. SEAT mühendisleri Barselona’daki Supercomputing Center’de (BSC) bulunan süper bilgisayar MareNostrum 4’ü kullanarak otomobillerinin aerodinamiğinin artırılmasını ve hava sürtünme katsayısının düşürülmesini sağlıyor. Bu, daha düşük tüketim, daha düşük karbon emisyonları ve daha iyi performans ile daha güvenli ve daha verimli araçlar tasarlanmasını sağlıyor.
Katalonya Politeknik Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde bulunan İspanya’nın en güçlü ve Avrupa’nın yedinci en güçlü süperbilgisayarı, 6 bin 912 mikroçip, 165 bin 888 işlemciye sahip 13,7 petaflops ve 40 bin kişisel bilgisayar gücündeki bilgisayarın ağırlığı ise 78 ton.
SEAT’in Gelişim ve Aerodinamik Bölümü Mühendisi Maria Garcia-Navas, otomobillerin aerodinamiğini hesaplarken rüzgar tüneli ile çalışmanın maliyetli olduğunu, kil modellerin bu tünellerinde bozulduğunu belirterek, “MareNostrum 4 süperbilgisayarın hesaplama gücü, daha fazla parametre eklememize ve tekerlekler hareket ederken jantların içinde havanın nasıl olduğunu görmemize de olanak sağlıyor. Fikir, simülasyon ve gerçeklik arasındaki boşluğu giderek daraltıyor” dedi.
-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı
-
Elektrikli Cayenne gün ışığına çıktı
113 kWh bataryalı Cayenne Electric, teknolojisi ve çarpıcı performansıyla göz dolduruyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS