KONSEPT › SEAT’tan daha yüksek, sportif Leon!

SEAT’tan daha yüksek, sportif Leon!

16 Eylül 2015 / 19:55 İspanyol üreticinin Leon Cross Sport konsepti 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 sn’de tamamlıyor

SEAT’tan daha yüksek, sportif Leon!

SEAT yeni Leon Cross Sport konseptinin üzerindeki örtüyü Frankfurt Otomobil Fuarı’nda kaldırdı. Marka tarafından “yüksek teknolojili trekking ayakkabıları giymiş, performans atleti” sözleri ile betimlenen konsept otomobil aslında Leon SC Cupra baz alınarak geliştirilmiş. Plastik gövde korumalarına, daha yüksek yüksekliğe, 19 inçlik jantlara ve çift renkli boyaya sahip olan hatchback, ayrıca LED farları, sahte gövde altı koruma plakasını ve dört çıkışa sahip spor egzoz sistemini bünyesinde barındırıyor.

SEAT otomobilin iç mekanının fotoğraflarını paylaşmamış olsa bile, iç mekanda Alcantara döşemelere, turuncu detaylara ve Android ve iOS cihazlar ile birlikte çalışabilen modern bir infotainment sistemine yer verildiğini açıklıyor.

Otomobilin kaputunun altında 300 bg güç ve 380 Nm tork üreten 2-litre hacimli dört silindirli turbo motor yer alıyor. 6-ileri DSG çift kavramalı şanzıman ile eşlenen bu ünite SEAT Leon Cross Sport konseptini 0’dan 100 km/s’ye 4.9 sn’de ulaştırırken, SEAT otomobilin üretilme ihtimali ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR