YENİ MODELLER › Sedan gövdeli Renault Megane ortaya çıktı!

Sedan gövdeli Renault Megane ortaya çıktı!

13 Temmuz 2016 / 02:32 Türkiye’de üretilecek olan yeni otomobil Renault Fluence’ın yerini dolduracak

Sedan gövdeli Renault Megane ortaya çıktı!

Renault, üçüncü C-segmenti temsilcisi, sedan gövdeli Megane modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Fransız üreticinin üretimine son verdiği Fluence modelinin halefi niteliğindeki otomobil, ilk bakışta daha küçük boyutlu bir Talisman izlenimi yaratıyor. Ön tasarımını tamamen hatchback gövdeli ikiz kardeşi ile paylaşan otomobilin arka kısmında ise markanın yeni karakteristik stopları yer alıyor. Daha küçük boyutları sayesinde ağabeyi Talisman’a kıyasla çok daha iyi ölçülere sahipmiş gibi görünen otomobil, markanın iddialarına göre üç bölmeli gövdeli sayesinde “üst düzeyde arka koltuk genişliği” ve “Kolay Bagaj Ulaşımı sistemi sayesinde eller kullanılmadan ulaşılabilen” 508 litre hacimli geniş bir bagaj sunuyor.

Hatchback ve station wagon gövdeli Megane’lar ile aynı şekilde 115 bg’lik atmosferik ve 130 bg’lik turbo olmak üzere iki adet benzinli motor seçeneğine sahip olan yeni Megan Sedan’ın dizel motor seçenekleri ise güçleri 90 bg ile 130 bg arasında değişen 1.5-litre ve 1.6-litre hacimli dCi turbo dizel motorlardan oluşuyor. Hangi motorun seçildiğine bağlı olarak otomobiller 5-ileri manuel, 6-ileri manuel, 6-ileri otomatik ve 7-ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyor.

İç mekanda 7-inçlik renkli TFT gösterge paneli, 8.7 inçlik I-Surface multimedya tableti, R-LINK 2 infotainment sistemi ve renkli head-up display gibi donanımlara sahip olan yeni otomobil Renault’nun Bursa’da yer alan fabrikasında üretilecek ve 20’den fazla ülkeye ihraç edllecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR