LANSMAN › Sedandan sonra Egea Hatchback de yollara çıktı

Sedandan sonra Egea Hatchback de yollara çıktı

22 Mayıs 2016 / 22:05 Ülkemizde üretilen Egea Hatchback, iddialı özelliklere ve makul fiyat etiketlerine sahip

Sedandan sonra Egea Hatchback de yollara çıktı

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea projesinin sedandan sonraki ikinci gövde tipi de yollara çıktı. Türkiye’de geliştirilen ve üretilen halihazırdaki tek kompakt hatchback otomobil olmasıyla dikkat çeken Egea Hatchback, iç hacmi, motor gamı, ayırt edici donanım özellikleri ve 53.900 TL’den başlayarak 77.900 TL’ye kadar uzanan makul fiyat etiketleriyle oldukça iddialı görünüyor.

4.37 metre uzunluğunda bir gövdeye ve orantılı proporsiyonlara sahip olan Egea Hatchback, her ne kadar önden sedan modelle benzeşse de, arkada yepyeni bir hatchback tasarımı sunuyor. Otomobilde tavanın arkaya doğru çok fazla alçalmaması, hacim açısından iddialı bir kabin ortaya çıkarmış; özellikle arkadaki baş mesafesi ve arka koltuktaki 1.4 metrelik genişlik oldukça dikkat çekici. Bunun yanında, kabindeki toplam 12 litrelik saklama gözü, 80 dereceye kadar açılan arka kapılar ve 440 litrelik bagaj hacmi de, Egea Hatchback’in müşterilerin hacim ve kullanışlılık beklentilerine zorlanmadan cevap verebildiğini gösteriyor.

LED gündüz farlarından da anlaşılacağı üzere Egea Hatchback, sedan modelden daha farklı bir donanım listesine sahip. Bu yüzden donanım paketlerinin isimleri de biraz farklı. Easy Plus, Urban Plus ve Lounge Plus adındaki üç farklı donanım paketiyle sunulan Egea Hatchback’teki ekipman listesi oldukça kalabalık. Özellikle orta ve üst donanım paketleri dikkat çekici özellikler sunuyor. Orta donanım paketi olan Urban Plus’da; Çarpışma Riski Uyarı Sistemi, Otomatik Acil Durum Freni, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, LED gündüz farları, 16 inçlik alaşım jantlar, otomatik klima, park sensörü ve 5 inçlik dokunmatik ekran yer alırken, üst donanım paketi olan Lounge Plus ise, bunlara ek olarak; geri görüş kamerası, far ve yağmur sensörleri, otomatik kararan dikiz aynası, elektrikli bel destek ayarı gibi özellikler sunuyor. En üst pakette ayrıca jant ebadı 17 inç’e çıkarken, ön konsola da 5 inç yerine 7 inçlik bir tablet ekran geliyor. Isıtmalı deri koltuklar ve Apple CarPlay desteği ise Lounge Plus paketinde alınabilecek opsiyonlar arasında. Egea Hatchback’in donanımları arasında özellikle Adaptif Hız Sabitleme Sistemi’ne dikkatinizi çekmek istiyorum. Kompakt hatchback sınıfında görmeye alışık olmadığımız bu özellik, 30-150 km/s arasında aktif olabiliyor ve öndeki araçla olan mesafeyi ayarlayarak gaz ve fren pedallarına basmadan seyahat etmenizi sağlıyor. 1.4 Fire hariç diğer tüm motor seçenekleriyle alınabilen Adaptif Hız Sabitleme Sisteminin Egea Hatchback’i rakiplerinden ayıracağı bir gerçek.

Egea HB, ilk etapta dört farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Benzinli versiyonlar, 95 beygir gücünde 1.4 litre Fire ve 120 beygirlik 1.4 litre T-jet ünitelerden oluşurken, dizel motor gamındaysa 95 beygirlik 1.3 Multijet ve 120 bg gücünde 1.6 Multijet üniteler bulunuyor. Öncelikle 5 ve 6-ileri manuel şanzımanlarla satın alınabilecek olan Egea’nın 6-ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen 110 bg gücündeki 1.6 litrelik E-Torq motorlu versiyonu ve 1.6 litrelik Multijet turbodizel motor seçeneğinin çift kavramalı DCT versiyonu ise sonbahar aylarını bekliyor. Aynı zamanlarda, Egea ailesinin Station Wagon gövde tipi de yollara çıkmış olacak. Yıl sonuna kadar 5 bin adetlik Egea Hatchback satışı hedeflenirken, otomobilin Avrupa pazarlarında da büyük bir başarı yakalayacağı tahmin ediliyor.

FIAT EGEA HATCHBACK FİYAT LİSTESİ

Easy Plus 1.4 Fire 95 bg…………..53.900 TL

Easy Plus 1.3 M.Jet 95 bg…………64.900 TL

Urban Plus 1.4 Fire 95 bg…………58.900 TL

Urban Plus 1.3 M.Jet 95 bg………..69.900 TL

Urban Plus 1.6 M.Jet 120 bg………72.900 TL

Lounge Plus 1.4 Fire 95 bg………..63.900 TL

Lounge Plus 1.4 T-Jet 120 bg……..70.900 TL

Lounge Plus 1.6 M.Jet 120 bg……..77.900 TL

Haber: Bahadır Bektaş / Bodrum

ÇOK OKUNANLAR