YENİ MODELLER › Segment lideri Dacia Duster makyajlandı

Segment lideri Dacia Duster makyajlandı

23 Haziran 2021 / 21:39 EDC şanzıman seçeceğine kavuşan makyajlı Duster Eylül ayında ülkemizde satışa sunulacak

Segment lideri Dacia Duster makyajlandı

Türkiye'de SUV pazarının lideri olan Duster makyajlandı. Makyajla birlikte çift kavramalı EDC şanzıman seçeneğine kavuşan Duster, ayrıca 8 inçlik multimedya ekranı, markanın yeni imzası olan Y şeklindeki LED ışık imzalı farlar ve Arizona Turuncu gövde rengi gibi yenilikler sunuyor.

Eylül ayında ülkemizde satışa sunulacak olan makyajlı Duster, elden geçirilen tasarım detaylarıyla daha çağdaş bir görünüme kavuşmuş. Tasarımdaki değişimin, daha gelişmiş bir aerodinamik yapıyla verimliliğe katkı sağladığı açıklanıyor.

3dbf475c0dbb25ba640c3d46863caabd_0.jpg

Makyajlı Duster, ilk kez Sandero ailesinde kullanılan Dacia marka kimliğinin yeni tasarım unsurlarına ev sahipliği yapıyor. Ön ve arka farlarda bulunan Y şeklindeki LED ışık imzası ve krom görünümlü ön ızgaradaki 3 boyutlu kabartmalar bunlardan bazıları.Yeni Duster, ayruca LED ön sinyal lambalarıyla donatılan ilk Dacia modeli olma özelliğini taşıyor. Bu teknoloji aynı zamanda kısa farlar ve plaka aydınlatmalarında da kullanılıyor. 

3dbf475c0dbb25ba640c3d46863caabd_1.jpg

Makyajlı Duster, yolcularına daha fazla konfor vaat ediyor. Yeni döşemeler, koltuk başlıkları ve hareketli ön kol dayamaya sahip yüksek orta konsol ile yolcu kabini çok daha çekici bir görünüme kavuşmuş. Otomobilde ayrıca yeni 8 inçlik dokunmatik ekranıyla iki farklı bilgi-eğlence sistemi seçeneği sunuluyor. Bunlardan ilki olan Media Display'de 6 hoparlör, Bluetooth bağlantısı, 2 USB girişi ve Apple CarPlay ile Android Auto gibi özellikler bulunuyor. Media Nav sistemi ise bunlara ek olarak entegre navigasyon ve kablosuz Apple CarPlay ile geliyor. Media Display ve Media Nav arayüzünde eko sürüş bilgilerinin yanı sıra 4x4 ekranından yan eğim ölçer, eğim açısı, pusula ve altimetre gibi özelliklere ulaşılıyor.

3dbf475c0dbb25ba640c3d46863caabd_4.jpg

Makyajlı Duster, tamamen yeni koltuk döşemelerine sahip. Koltuk başlıklarının ince formu, hem arka koltuk yolcularının, hem de ön koltuk yolcularının görüşünü iyileştiriyor. 70 mm hareket alanına sahip kol dayamasıyla geniş orta konsol tasarımı, iç mekandaki yeniliklerden bir diğeri olarak öne çıkıyor. Orta konsol, kapaklı 1,1 litrelik saklama alanına ve arka yolcular için versiyona bağlı olarak iki adet USB şarj soketine ev sahipliği yapıyor. Tüm donanım seviyelerinde; entegre yol bilgisayarı, otomatik uzun far etkinleştirme ve direksiyon simidinde aydınlatmalı kumandalara sahip hız sınırlandırma standart olarak sunuluyor. Donanım seviyesine bağlı olarak ise; dijital ekranlı otomatik klima, direksiyonda aydınlatmalı kumandalara sahip hız sabitleme, ısıtmalı ön koltuklar ve eller serbest kart sistemi sunuluyor.

3dbf475c0dbb25ba640c3d46863caabd_2.jpg

Duster ayrıca artık daha güvenli bir otomobil. Otomobilde birçok sürüş destek sistemi (ADAS) sunuluyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, Park Asistanı, Yokuş Kalkış ve 4x4 versiyonlar için Yokuş İniş Destek Sistemi gibi özellikler, bu sistemler arasında yer alıyor. Ayrıca önde bir, yanlarda birer ve arkada da bir adet olmak üzere toplamda 4 adet kameradan oluşan 360 derece kamera sürücünün işini kolaylaştırıyor.

3dbf475c0dbb25ba640c3d46863caabd_3.jpg

Duster'ın yenilenen motor gamı daha düşük karbon emisyonlarını mümkün kılıyor. Tüketicilerin merakla beklediği otomatik EDC şanzıman ise TCe 150 bg motorla kombine edilmiş. Yenilenen yüzüyle birlikte bir diğer öne çıkan özellik ise LPG deposunun kapasitesi. ECO-G 100 bg seçeneğindeki LPG deposunun kapasitesi yüzde 50 artırılarak 49,8 litreye ulaştı.

Dıster'ın dizel versiyonunda 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilen 115 bg'lik dCi motor görev yapıyor. Dizel seçenek 4x2 veya 4x4 aktarmayla sunuluyor. Benzinli motor gamı ise 90 ve 150 bg'lik TCe ünitelerden oluşuyor. 150 bg'lik motor 4x2 ve 4x4 aktarma seçenekleri ile 4x2 versiyonda EDC şanzıman opsiyonu sunuyor. Duster'ın LPG'li 100 bg'lik ECO-G  versiyonu ise sadece 4x2 aktarmayla ve 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş.

ÇOK OKUNANLAR