TEKNOLOJİ › Sesli asistanda yapay zeka dönemi

Sesli asistanda yapay zeka dönemi

10 Ocak 2024 / 02:26 Volkswagen, araçlarındaki sesli asistan işlevlerine ChatGPT'yi adapte etmeye hazırlanıyor

Sesli asistanda yapay zeka dönemi

CES 2024 fuarında teknolojik yeniliklerini sergileyen Volkswagen, ChatGPT'yi "Ida" sesli asistanına entegre edeceğini duyurdu. ABD dışında satılan bazı modellerinde 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren standart olarak sunulacak olan bu yeni teknoloji için, otomotiv pazarına yönelik sesli asistan sistemleri geliştiren Cerence şirketi ile işbirliği yapan Volkswagen, bu yeniliğe sahip ilk araçların MEB ve MQB Evo platformlarındaki modeller olacağını açıklıyor. Yani ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, yeni Tiguan, Passat ve Golf yapay zeka destekli sesli asistan sistemine sahip ilk modeller arasında yer alacak. Volkswagen, yapay zeka destekli sesli asistanını güncellenmiş Golf'ün kamuflajlı versiyonunda tanıttı.

9433aca9f21b47913d7394262d5c7a04_0.jpg

Cerence'in "Chat Pro" yazılımını Volkswagen'in sesli asistan sistemi "Ida" ile birleştirmek, VW'nin sanal yardımcısına ChatGPT'nin ve "çok sayıda kaynağın" gücüne erişim sağlayacak. Böylece Ida, büyüyen yapay zeka bilgisi veritabanı için bir sunucu haline gelmiş olacak. 

Teknolojinin standart donanım olarak sunulacağı ilk otomobillerin, yılın ikinci çeyreğinde Avrupa pazarındaki bayilere ulaşacağı açıklanıyor. Mevcut araç içi asistanın bilindik yeteneklerine ek olarak, Ida'nın bu daha akıllı versiyonunun "genel bilgi sorularını yanıtlayabileceği", yolcular için araştırılan içeriği okuyabileceği, araca özel bilgileri ifade edebileceği ve daha fazlasını yapabileceği söyleniyor. Volkswagen, sistemin gelecekte sürücülerle konuşabileceğini ve farklı yollarla etkileşime girebileceğini de belirtiyor.

9433aca9f21b47913d7394262d5c7a04_1.jpg

VW, ChatGPT'nin araç verilerine herhangi bir erişim sağlamadığını ve veri güvenliği için tüm soru ve yanıtların silindiğini açıklıyor. VW markasının teknik geliştirme şefi Kai Gruenitz; "Müşterilerimiz koltuklarını manuel olarak ayarlamak istemiyorlar... sesli diyalog sistemlerini kullanmak istiyorlar" diyerek teknolojinin müşteri taleplerine de uygun olduğunun altını çizdi. Yapay zekanın "üşüyorum" sesini duyduğunda sıcaklığı yükselttiği; "tereyağlı tavuk istiyorum" sesini duyduğunda en yakın Hint restoranını göstermeye kadar çeşitli talepleri algılayıp bunlara yanıt verebildiği belirtiliyor.

ÇOK OKUNANLAR