KONSEPT › Sevimli elektrikli; Honda e Prototype

Sevimli elektrikli; Honda e Prototype

28 Şubat 2019 / 00:49 Honda’nın yeni şehir içi elektrikli aracı e Prototype, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Sevimli elektrikli; Honda e Prototype

Honda, çok beğenilen Urban EV Concept çalışmasından geliştirilen yeni otomobilini Cenevre'de lanse edecek. Honda e Prototype adındaki tamamen elektrikli küçük otomobil, markanın Avrupa bölgesi “Electric Vision” stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Modern yaşam tarzının gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan Honda e Prototype'ın, özgün ve benzersiz tasarım, gelişmiş işlevsellik ve üstün sürüş dinamiklerini harmanladığı, bunun yanında şehir içi kullanımı için de kusursuz bir paket sunduğu açıklanıyor..

Tam şarj ile 200 km’ye kadar elektrikli menzil sunan Honda e Prototype ‘hızlı şarj’ fonksiyonu sayesinde sadece 30 dakikada bataryalarının yüzde 80 dolmasına imkan tanıyor.  Arka aksta konumlandırılan motoruyla kompakt boyutlu elektrikli otomobiln üstün sürüş dinamikleri ve eğlenceli bir sürüş karakteristiği sunduğu açıklanmakta.

bbe52593eab6b626bd92b3fa4fecee53_0.jpg

Honda e Prototype, hem dış tasarımında hem de kabininde yalınlığı ve sadeliği ön plana çıkarıyor. Düzgün ve pürüzsüz yüzeylerin hakim olduğu tasarımda ön kaputtan yükselen ve ön yolcuların üstüne kadar uzanan geniş panoramik bir ön cama yer verilmiş. Aerodinamik performansı daha da artıracak şekilde konumlandırılan A sütunları sessiz ve dingin bir sürüş sağlamak için camla aynı geometriye sahip. Geometrik şekillerden arındırılmış profili, gömme kapı kolları ve geleneksel yan dikiz aynalarının yerini alan kompakt kameralar tamamlıyor. Hem kapı kolları hem de kamera ayna sistemi bu sınıfta kullanılan benzersiz özellikler olarak aracın aerodinamik verimliliğine de katkı sağlıyor. 

Aracın gelişmiş şarj soketi, kullanım kolaylığını desteklemek üzere ön kaputun altına merkezi olarak konumlandırılmış. Kaputa entegre edilen pencerenin altındaki LED gösterge ise bataryanın şarj durumunu gösteriyor. 

bbe52593eab6b626bd92b3fa4fecee53_1.jpg

Otomobilin benzersiz dış kabuğunun altında elektrikli araçlara özel tamamen yeni bir platform kullanılıyor. Boyutlara göre uzun dingil mesafesi, geniş iz açıklığı ve köşelere yerleştirilen tekerlekleriyle bu platform, iç mekânın geniş ve kullanışlı olmasını sağlamış. OTomobilin kompakt boyutların ve platform geometrisinin, yaşamın yoğun olduğu şehir içi sürüşlerdeki park manevralarını kolaylaştırırken, aynı zamanda yalın dış tasarımdan beklenmeyen kıvrak ve dinamik sürüş özelliklerini beraberinde getirdiği açıklanıyor.

Honda e Prototype'ın yalın tasarıma sahip dış kabuğunun ardında modern, minimalist ve şık bir iç mekân bulunuyor. İç mekânda kullanılan tasarım teması kadar kullanılan malzemelerin de katkısıyla ev konforu sağlanmış. Gerek ön, gerekse de arka koltuklarda oluşturulan tamamen düz araç zemini sayesinde genişlik hissi daha da artmış. Sürücü ve beraberindeki yolcuların her an hayata bağlı kalabilmeleri için sezgisel ve kişiselleştirilebilir çift parçalı yatay ekran, bir dizi akıllı uygulama ve hizmeti kullanıma sunuyor. Son derece gelişmiş arayüz ve kullanışlı yapısıyla bu ekran, otomobili bir ulaşım aracından modern günlük hayata tamamen entegre olmaya yönelik bir iletişim aracına dönüştürüyor.

Rahat ve pratik bir kullanım için e Prototype'ta yeni nesil dijital yardımcı sistemler de kullanıma sunuluyor. Kamera ayna sisteminden aktarılan aracın arkasına ait görüntüleri gösteren ekranlar, sürücünün doğal sürüş hissini bozmamak için ön kontrol panelinin her iki ucuna entegre edilmiş. Araç ayrıca sürücünün görüş alanını arttırmak üzere dijital bir geri görüş kamerasıyla da donatılıyor.

Honda’nın elektrikli şehir otomobilinin seri üretimi bu yılın sonlarına doğru başlayacak.

ÇOK OKUNANLAR