GÜNDEM › Shell, Ferrari ile inovasyon işbirliği yaptı

Shell, Ferrari ile inovasyon işbirliği yaptı

06 Ekim 2015 / 22:59 İki büyük firmanın yaptığı bu anlaşma Formula 1’in yanı sıra pek çok projeyi kapsıyor

Shell, Ferrari ile inovasyon işbirliği yaptı

Shell, Mayıs ayında Scuderia Ferrari ile yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Shell, Ferrari’ye Shell V-Power yarış yakıtı ile Shell Helix Ultra özel motor yağını tedarik etmeyi sürdürecek. Bunun yanı sıra Shell’in en az 50 teknik uzmanı, Ferrari’nin Formula 1’de rekabet avantajı elde etmesi ve yarış pistlerindeki teknolojiyi yollara aktarması için yılda minimum 21.000 saatlik Ar-Ge çalışmasına devam edecek. Shell, bu anlaşmanın çerçevesinde Ferrari ile daha kapsamlı hale gelen işbirliğinin sonucunda İtalyan üreticinin Maranello merkezinde sürekli teknik ekip bulunduracak.

Shell’in Ferrari ile ortaklığı, artık Formula 1’in ötesine uzanıyor. Shell, F1’in yanı sıra aynı zamanda FIA World Endurence Championship (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası) ve Le Mans 24 Saat yarışına katılan Ferrari GT ekiplerine yakıt ve madeni yağ tedarik etmeye başlayacak.

Ferrari ise, anlaşmanın yenilikçi ruhuna uygun olarak Shell’in küresel Eco-marathon programını desteklemek adına başarılı ekiplerin üyelerine Maranello’da dört haftalık staj imkanı sunacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR