
Shell ile BMW Arasında yeni işbirliği
13 Kasım 2015 / 12:10 Shell, BMW AG ile sürdürmekte olduğu işbirliğinin kapsamını geliştirdi

Orijinal BMW motor yağının ve satış sonrası motor yağlarının BMW Grup tarafından tavsiye edilen küresel tedarikçisi olan Shell, Alman otomotiv deviyle sürdürmekte olduğu işbirliğini, motor sporlarını ve BMW’nin yüksek performans modeli olan M Serisi otomobillerini de kapsayacak şekilde genişletiyor. Buna göre BMW Motorsporları takımı artık, Shell’in yüksek performanslı motor yağları Shell Helix Ultra ve Pennzoil Platinum’u kullanacak. Hayati önem taşıyan motor parçalarını etkin bir şekilde temizlemek ve korumak üzere tasarlanmış olan Shell V-Power ise BMW M Serisi otomobillerinin tavsiye edilen yakıtı olacak.
Shell ile BMW Motorsporları takımı arasında motor yağları konusunda kurulan işbirliği, dünyanın önde gelen binek otomobil yarışlarından “Deutsche Tourenwagen Masters (DTM)”, “TUDOR United SportsCar Şampiyonası (USCC)” ve “Nürburgring-Nordschleife 24 Saat yarışları (Almanya)” da dâhil olmak üzere Avusturya, Kanada, Almanya, Hollanda, Rusya ve ABD’deki yarışmaları kapsıyor.
Shell & Turcas Petrol A.Ş CEO ve Perakende Satışlar Genel Müdürü Felix Faber yeni işbirliği hakkında, “Shell’in dünyada BMW Grubu ile işbirliğini derinleştirmesi çok gurur verici. Shell dünyada, Shell & Turcas Petrol de Türkiye’de önde gelen otomotiv üreticileri ve distribütörleriyle başlattıkları işbirlikleri ile otomotiv sektöründe tercih edilen bir iş ortağı olduğunu ispatlıyor. Amacımız, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren üretici ve distribütörlerin gelecekteki ihtiyaçları için şimdiden yenilikçi çözümler geliştirmek” dedi.
-
OMODA 7 satışa sunuldu
OMODA 7, teknolojik donanımları, geniş iç hacmi ve 1.6 litrelik motoruyla dikkat çekiyor
-
Castrol Ford Team Türkiye'nin 2026 hedefi dünya şampiyonluğu
Castrol Ford Team Türkiye, 2026 sezonunda Junior WRC’de dünya şampiyonluğu hedefliyor
-
Kia Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Şafak Savcı oldu
Kia Türkiye’de genel müdürlük görevine, otomotiv sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip Şafak Savcı atandı
-
Citroen C3 Aircross'a AUTOBEST ödülü
C3 Aircross, AUTOBEST Conquest 2026’da “En Kullanıcı Dostu Otomobil” unvanını kazandı
-
iF Design'da Hyundai'ye ödül yağmuru
Hyundai, iF Design Award 2026’da 8 farklı kategoride toplam 21 ödül kazandı
-
Skoda Peaq'in bazı detayları açıklandı
2026 yılının ortasında satışa sunulacak elektrikli SUV, 600 km’nin üzerinde menzil sunacak
-
Volvo Cars, Level 5'e ulaştı!
Volvo, S&P Global Mobility değerlendirmesinde yazılım tanımlı araçta Level 5 seviyesine ulaştı
-
Pirelli’ye Hyundai’den “Yılın Tedarikçisi” ödülü
Pirelli, ürün kalitesi, tedarik zinciri yönetimi ve iş birliği performansıyla “Yılın Tedarikçisi” seçildi
-
Opel, Formula E’ye fabrika takımıyla katılıyor
Opel, elektrikli motor sporları vizyonunu küresel Formula E sahnesine taşımayı hedefliyor
-
Otomotiv Gazetecileri Derneği'nin yeni başkanı Murat Öztürk oldu
Murat Öztürk, derneğin İstanbul Park’ta düzenlenen genel kurulunda OGD'nin yeni başkanı seçildi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS