YEDEK PARÇA › Shell PurePlus Teknolojisi ile motor yağında devrim yapmayı hedefliyor

Shell PurePlus Teknolojisi ile motor yağında devrim yapmayı hedefliyor

15 Eylül 2014 / 15:19 Shell, bu teknolojisinden faydalanarak yeni Helix Ultra yüksek performanslı motor yağını elde ediyor

Shell PurePlus Teknolojisi ile motor yağında devrim yapmayı hedefliyor

Shell, yeni reklam kampanyası ile Türkiye’deki ve dünyadaki sürücülerle yeni motor yağını tanıştırdı. Shell, patentli PurePlus Teknolojisi ile doğalgazı sıvıya dönüştürerek saf ve temiz baz yağ elde ediyor. Dünyaca ünlü yağ ve yakıt üreticisi bu baz yağı Aktif Temizleme Teknolojisi ile birleştirerek elde ettiği üstün performanslı yeni Shell Helix Ultra Motor Yağı Ürün Ailesini tüketicilerle buluşturdu. Yeni Shell Helix Ultra motor yağları doğalgazdan üretilerek elde edilen ilk yağ olması sebebiyle sektörde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu yeni ürünlerle Shell, tüm dünyadaki laboratuvarlarında 40 yıldır süren gazdan sıvıya araştırma ve geliştirme çalışmalarının meyvelerini almış oluyor.

Shell’in patentli PurePlus Teknolojisi, üstün performans, temizlik ve koruma sağlayan tam sentetik motor yağı üretimi için geliştirilmiş olan yenilikçi bir teknoloji. Yeni Shell Helix Ultra Motor Yağı üretiminde kullanılan baz yağ, Shell ve Katar Petrol ortaklığı ile Katar’daki Pearl üretim tesisinde üretiliyor. Üretim, doğalgazın Katar’da bulunan North Field adındaki dünyanın en büyük doğalgaz havzasından çıkarılması ile başlıyor. Motor yağının formülasyonunda yaklaşık yüzde 75-90 oranında baz yağın kullanılması nedeniyle; Shell Helix Ultra motor yağlarının üretim teknolojisindeki değişim, motor yağı performansındaki artışta büyük önem taşıyor.

Shell tüketicilere devrim niteliğindeki PurePlus Teknolojisini anlatmak için reklam kampanyasını başlattı. Yeni Shell Helix Ultra Ürün Ailesi’nin Türkiye’deki reklam kampanyası Eylül ayı itibariyle televizyon, radyo, dergi ve gazeteler ile dijital platformlarda yayında olacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR