SEKTÖREL › Sıfır km otomobil alacaklara kötü haber!

Sıfır km otomobil alacaklara kötü haber!

06 Kasım 2013 / 09:49 Otomobil kredisinde %25 peşinat şartı geliyor..

Sıfır km otomobil alacaklara kötü haber!

Cari açığın azaltılması hedefiyle tüketici kredilerinde ilk frenleme taşıttan başlayacak. Makroihtiyati tedbirler kapsamında BDDK'nın, bankadan çekilen taşıt kredilerinde asgari yüzde 25 peşinat ve uzun taksit sayılarında sınırlandırma üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Türkiye'de cari açığın büyümesinin en önemli kalemlerinden birisi olarak görülen tüketici kredilerinde artış hızının frenlenmesi için çalışmaların başlatıldığı belirtiliyor. Bu kapsamda BDDK'nın, taşıt kredilerinde yüzde 25 asgari peşinat uygulaması ve kullanım ömrü taksit vadesinden önce sona eren ürün ve hizmetlerdeki taksitlerin sınırlandırılması üzerinde çalıştığı belirtildi.

BABACAN OVP İLE AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekim ayı başında açıklanan OVP'nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, tüketici kredileri ile cari açık arasında bire bir ilişki olduğunu belirterek, tüketici kredileri ve kredi kartları kullanımını sınırlayacak makroihtiyati tedbirler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı.

BEKLETİLEBİLECEK

Reuters'a bilgi veren BDDK kaynakları, düzenlemelerin, yılbaşından önce kurul tarafından değerlendirilmesinin planlandığını; ancak, devam eden etki analizi çalışmalarında, düzenlemelerin büyüme üzerinde olumsuz sonuç doğuracağı sonucuna ulaşılması halinde, uygun şartlar oluşana kadar bekletilebileceğini belirttiler. Bir BDDK kaynağı, 'Makro ihtiyati tedbirler kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarda, takibe dönüşüm oranının çok düşük olduğu konut kredileri için daha önce yapılan asgari peşinat uygulamasının yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılamayacağını çalışıyoruz. Bu yönde, taşıt kredilerinde de yüzde 25 peşinat koşulu getirilebilir' dedi.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR