SEKTÖREL › Sıfır ve ikinci el araçlar için kredi paketi

Sıfır ve ikinci el araçlar için kredi paketi

02 Haziran 2020 / 00:09 Yeni kredi paketi hem sıfır hem de ikinci el araçları kapsıyor. Üstelik pakete motosikletler de dahil!

Sıfır ve ikinci el araçlar için kredi paketi

Pandemi tedbirlerinin hafifletilmesinin ardından başlayan normalleşme süreciyle birlikte kamu bankaları da ekonomik hareketliliği artırmak için yeni kredi paketleri sunmaya hazırlanıyor. Turizm, emlak ve otomotiv sektörlerini kapsayan yeni kredi paketleri Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası vasıtasıyla sunulacak. 

Sadece sıfır km otomobilleri kapsayan mevcut kredi desteğinden farklı olarak; yerli üretim sıfır km otomobillerin yanı sıra  ikinci el araçları ve motosikletleri de kapsayan yeni kredi paketinden faydalanmak için başvurular 5 Haziran tarihinde başlayacak. Kredi paketi kapsamında; yerli üretim sıfır km binek otomobil, hafif ticari araç ve motosikletler için sunulan taşıt kredisi aylık yüzde 0,49 ile 0,69 arasında değişen oranlarla kullandırılacak. İlk 6 ayı ödemesiz olan kredi paketinde 60 aya kadar vade imkanı bulunuyor.

İkinci el binek otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet satın almak isteyenler için sunulan kredi paketinde ise aylık faiz oranı yüzde 0,82 olarak belirlenmiş. 6 ayı ödemesiz olmak üzere 60 aya kadar ve maksimum 7 yaşında araçlar için sunulan ikinci el kredisi, 150 bin TL'nin altındaki otomobiller için kullanılabilecek. Kredi tutarı aracın kasko değeri üzerinden hesaplanacak.

ÇOK OKUNANLAR