YENİ MODELLER › Şimdiye kadar üretilen en güçlü Lotus tanıtıldı

Şimdiye kadar üretilen en güçlü Lotus tanıtıldı

20 Şubat 2015 / 17:29 Lotus Evora 400, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak

Şimdiye kadar üretilen en güçlü Lotus tanıtıldı

Lotus, 2015 model Evora 400’ün özellik ve fotoğraflarını internette yayınladı. “Şimdiye kadar üretilen en güçlü ve en hızlı Lotus” sözleri ile betimlenen otomobil daha büyük hava girişlerine ve LED gündüz farlarına sahip yeni bir ön tampona, hava çıkışlarına sahip arka tampona, sportif difüzöre ve “üç elemenli” arka kanada sahip. Agresif tasarımı ile ön plana çıkan Evora 400 yukarıdaki yeniliklerin yanı sıra yeniden tasarlanmış aynaları ve Michelin Pilot Super Sport lastiklerle çevrelenmiş 19 veya 20 inçlik hafif alüminyum jantları ile de dikkat çekiyor.

Otomobilin iç mekanında yapılan değişiklikler, dış tasarımdaki değişikliklerden eksik değil. Yeni bir gösterge paneline, elden geçirilmiş orta konsola, yeni ön koltuklara ve daha yüksek kaliteli malzemelere sahip otomobil, ayrıca dövülmüş magnezyum direksiyon simidi, iyileştirilmiş vites kolu ve elden geçirilmiş standart infotainment sistemi ile birlikte geliyor.

Otomobilin 3.5-litre hacimli V6 motoru 406 bg güç ve 410 Nm tork üretiyor. Standart olarak 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenen bu motor, müşterinin isteği ile birlikte 6-ileri otomatik şanzıman ile de eşlenebiliyor. 0-100 km/s sprintini 4.2 sn’de tamamlayan Evora 400, maksimum 300 km/s hıza ulaşabiliyor. Bir performans otomobili olarak, yeniden tasarlanmış ve selefinden 22 kg daha hafif olan alüminyum şasiye sahip olan yeni otomobil artık müşterilere daha büyük frenler ve (6-ileri manuel şanzıman ile) standart kısıtlı kaydırmalı diferansiyel ile sunuluyor.

Üretimine bu yaz başlanacak olan Lotus Evora 400’ün Avrupalı müşterilere ilk teslimatının Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR