SEKTÖREL › Skoda 11 milyonuncu aracını üretti

Skoda 11 milyonuncu aracını üretti

30 Mart 2014 / 16:26 Skoda’nın Mlada Boleslav fabrikası, 11 milyonuncu aracını üretim hattından indirdi

Skoda 11 milyonuncu aracını üretti

Skoda’nın, Çek Cumhuriyeti’ndeki ana fabrikası olan Mlada Boleslav’da 11 milyonuncu araç üretiminin gerçekleştirildiği bildirildi. Tesiste Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid ve Rapid Spaceback modellerinin üretimini gerçekleştiren Skoda, marka tarihinin en büyük model atağı çerçevesinde son üç yıldır sürekli yatırımlarla fabrikayı büyütmeye devam ediyor.

Üretimden Sorumlu Skoda Yönetim Kurulu Üyesi Michael Oeljeklaus, Mlada Boleslav’ın Skoda üretim ağının kalbi olduğunu belirterek, “Üretilen 11 milyonuncu araç, Skoda markasının güçlü kimliğini ortaya koyuyor. Bugüne kadar üretilen Skoda otomobillerinin yüzde 50’den fazlası Mlada Boleslav’da üretim hatlarından indi. Sadece son iki yılda 1 milyon araç üretildi” dedi.

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı Mlada Boleslav’daki Skoda tesislerinde, yeni modellerin üretilmesi amacıyla fabrika tarihinin en kapsamlı modernizasyon ve genişleme yatırımları da gerçekleştirildi. Günlük üretim adedini 800’den 1.200’e çıkarmak için yapılan yeni yatırımlar, yeni bir gövde hattını ve tam otomatik boya bölümünü de kapsıyor. Skoda ayrıca, yeni ve çevreye saygılı bir de kalıp hattını hayata geçirdi.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR