YENİ MODELLER › Skoda Citigo

Skoda Citigo

30 Eylül 2011 / 23:35 Skoda, ürün yelpazesine şehrin akıllısı olarak tanımladığı yeni bir model daha ekliyor

Skoda Citigo
Skoda'nın altıncı modelinin bir sedan olması beklenirken marka, altıncı model olarak ürün gamına küçük bir otomobil ekliyor. Volkswagen Up'ın platformu kullanılarak geliştirilen Citigo adındaki bu otomobil, 3.56 metre uzunluk,1.65 metre genişlik ve 1.48 metre yükseklik değerleri sunuyor. Dört yetişkini ağırlayabilen bir kabine sahip olan otomobilin bagaj hacmiyse 251 ile 951 litre arasında değişiyor.

Şirketin “Simply Clever” sloganıyla oldukça uyuşan Citigo'nun yüzü güncel Skoda modellerine benziyor. Güvenlik konusuna da ayrıca önem verilen otomobilde, sürücü ve ön yolcu için göğüs kafesi ve baş yan havayastıkları bulunurken, VW Up'ta şehir içi güvenlik sistemi de Citigo'nun güvenlik özellikleri arasında yeralıyor. Bu sistem, 30 km/s hıza kadar otomobilin çevresini sensörlerle tarıyor ve acil durumlarda araca otomatik fren yaptırıyor.

Citigo'nun kaputunun altındaysa 1.0 litrelik üç silindirli motorlara yer verilmiş. 60 ve 75 beygir güç üreten bu motorlar sırasıyla 4.5 lt/100 km tüketim, 97g/km emisyon değeri ve 4.7lt/100 km tüketim, 99 g/km emisyon değerleri sunuyor.

Küçük Skoda’nın, anavatanında bu yılın sonunda yollara çıkması planlanırken Türkiye de dahil olmak üzere  Avrupa’daysa 2012 yazında pazara sunulması hedefleniyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR