GÜNDEM › Skoda dijitalleşiyor!

Skoda dijitalleşiyor!

29 Haziran 2016 / 21:02 Çek üretici 2025 Yılı Stratejisi çerçevesinde daha dijital çözümler geliştirmeyi planladığını açıkladı

Skoda dijitalleşiyor!

Ortaya çıkarttığı yeni modellerle yılda 1 milyon adetten fazla otomobil satan bir üretici haline gelen Skoda, yeni stratejisiyle hedeflerini ileriye taşımayı istiyor. “Dijitalleşme” konusunda da yeni bir yol haritası çizen Skoda, 2025 Yılı Stratejisi çerçevesinde “şirket çapında dijitalleşme”, “akıllı cihazlarla araç içinde iletişim/birbirleriyle haberleşebilen araçlar” ve “Gelecekteki Taşıma Çözümleri” konularındaki çalışmalarını artıracağını kamuoyuna duyurdu.

Tüm dünyada son yıllarda giderek artan dijitalleşme trendini yakından takip eden Skoda, bu dönüşümü araçlarına ve gelecekte sunacağı ulaştırma çözümlerine de aktarmak amacıyla iddialı hedefler ortaya koydu. Çalışmalarını dijitalleşme başlığı altında yoğunlaştıran Skoda, bu amaçla yeni ürünler geliştirmek ve ulaşım hizmetleri sunmak amacıyla bir hareket planı belirledi. Şirket, bu çalışmalarla birlikte Skoda markasının dijital dönüşümünü de gerçekleştirerek gücünü ve rekabetçiliğini de artırmayı planlıyor. Markanın iddialarına göre Skoda modelleri bu dönüşüm sonrasında, müşterilerine daha kolay, verimli ve farklı bir seyahat deneyimi yaşatacak.

Dijitalleşme Skoda’nın yakın zamanda açıkladığı “2025 Stratejisi”nin en önemli eylemlerinden birini oluşturuyor. Yeni nesil Fabia modeliyle birlikte, tüm yeni modellerine akıllı telefonlarla iletişim olanağı tanıyan teknolojileri eklemeye başlayan Skoda, dijitalleşmeyi, şirket içinde de eğitimden çalışanların deneyimlerini artırmaya, üç boyutlu teknolojiler ve sanal gerçeklik yardımıyla araç geliştirmeye, hatta üretmeye kadar bir dolu alana taşımayı hedefliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR