YENİ MODELLER › Skoda Octavia

Skoda Octavia

11 Aralık 2012 / 22:35 Skoda'nın yeni nesil Octavia modelinin fotoğrafları ve bazı önemli detayları ortaya çıktı

Skoda Octavia
Skoda'nın kompakt modelinin fotoğraflarına bakıldığında, Rapid ile fazlasıyla benzeşen, markanın yeni kimliğini yansıtan ön radyatör ızgarası ve farlar dikkat çekiyor. Işık tüpleriyle aydınlatılan stop grubuyla da kardeşi Rapid ile benzerlik gösteren otomobil artık daha keskin hatlı bir tasarım sunuyor.

Yeni Octavia'nın selefinden çok daha geniş ve ferah bir kabine sahip olduğu açıklanıyor. Ayrıca 590 litrelik bagaj hacmi de dikkat çekici. İç mekana bakıldığındaysa; bir VW klasiği olarak grubun diğer modellerinden tanıdık gelen direksiyon simidi, multimedya ekranı ve klima kumandalarına yer verildiği görülüyor.

Yeni Octavia, Seat Leon, VW Golf VII ve Audi A3’teki MQB platformu üzerine geliştirilmiş. Bu sayede daha hafif ve rijit bir karosere sahip olduğu belirtilen Octavia’nın TDI ve TSI ünitelerden oluşan motor gamı da Golf ile benzerlik gösterecek. En ekonomik seçenek olarak sunulacak olan 1.6 TDI motorlu Greenline versiyonunda 3.4 lt/100 km'lik tüketim ve 89 g/km'lik emisyon değerleri sunan Octavia'nın 180 bg gücünde 1.8 litrelik TSI motora sahip güçlü bir versiyonu da bulunacak. Çift kavramalı DSG şanzıman da seçenekler arasında. Skoda'nın ayrıca dört tekerlekten çekişli bir Octavia ve RS logolu sportif bir versiyon da planladığı söyleniyor.

Haber:Kerem Tokmak

ÇOK OKUNANLAR