SEKTÖREL › Skoda Rapid Paris'te görücüye çıktı

Skoda Rapid Paris'te görücüye çıktı

29 Eylül 2012 / 15:36 Skoda'nın Paris'te sergilediği yeni modeli Rapid, 2013 yılının başında Türkiye pazarına sunulacak

Skoda Rapid Paris'te görücüye çıktı
Skoda markasının büyüme hedeflerinin en önemli temsilcisi olan Rapid, 2012 Paris Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Rapid, markanın devam eden uluslararası model atağının kritik oyuncusu olarak kabul ediliyor. 2013 yılı başından itibaren  Türkiye yollarına çıkacak olan Rapid, yeni bir model olmanın yanı sıra Skoda’nın bundan sonraki model atağının da ateşleyicisi konumunda.

Skoda’nın model yelpazesinde Fabia ile Octavia arasında konumlandırılacak Rapid, aynı zamanda markanın bundan sonraki yeni modellerinde de kullanılacak sert hatlı yeni tasarım dilinin de ilk örneği.Yolcularına geniş bir iç mekan ve 550 litrelik bagaj hacmi sunan Rapid'de 19 farklı pratik çözüm sunuluyor. Örneğin karlı havalarda ihtiyaç duyulacak buz kazıyıcı, Rapid’in benzin deposu kapağının iç kısmına sabitlenerek sürücüleri soğukta arama zahmetinden kurtaracak. Diğer pratik çözümler arasında bir tarafı kauçuk diğer tarafı halı olan bagaj kaplaması da dikkat çekiyor.

Rapid’in Türkiye’de 1.2. lt (75 bg), 1.2 lt TSI (105 bg) ve 1,4 lt TSI (122 bg) benzinli motorların yanında, 1.6 TDI (90 bg) ve 1.6 lt TDI (105 bg) dizel olmak üzere 5 farklı motor seçeneğiyle pazara sunulması planlanıyor. 7-ileri DSG otomatik şanzıman seçeneği ilk etapta 1.4 lt TSI motorla satışa sunulacak olup, 1.6 lt TDI (90 bg) motor ile 2013 yılının ikinci yarısından itibaren showroomlarda yerini alacak.

ÇOK OKUNANLAR