KONSEPT › Skoda VisionS konsepti Cenevre öncesinde tanıtıldı

Skoda VisionS konsepti Cenevre öncesinde tanıtıldı

20 Şubat 2016 / 13:40 Çek üreticinin yeni crossover’ının üretim versiyonu Ekim ayında Paris’te ortaya çıkacak

Skoda VisionS konsepti Cenevre öncesinde tanıtıldı

Skoda birkaç teaser görselin ardından yeni konsept crossover’ı VisionS’in üzerindeki örtüyü kaldırdı. 1 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan yeni konsept, Skoda’nın Tiguan’ı olarak betimlenebilir. İlk bakışta iki parçadan oluşan farları ve Skoda’nın Fabia ve Superb modellerinde yer alan ızgarayı anımsatan ızgarası ile markanın yeni tasarım anlayışını gözler önüne seren konsept araç, Volkswagen Grubu’nun diğer markalarının yeni ürünlerinde de görebileceğimiz gibi keskin hatları ile dikkat çekiyor. Skoda VisionS konseptinin tasarımının Çek kübizminden ve Bohemyalı kristal sanatından etkilendiğini söylüyor.

Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde yer alan yeni konsept araç 4.7 metre uzunluğunda, 1.68 metre yüksekliğinde, 1.91 metre genişliğinde ve 2.79 metrelik aks aralığına sahip. Skoda her ne kadar konsept aracın iç mekanının fotoğraflarını yayımlamamış olsa bile, Ada Yeşili renkteki konseptin altı koltuklu düzene sahip ilk Skoda olma özelliğini taşıdığını açıklıyor.

156 bg güç ve 250 Nm tork üreten 1.4-litre hacimli turbo benzinli motorun iki adet elektrikli motor ile eşlenmesi ile ortaya çıkan bir hibrit sisteme sahip olan VisionS konseptinin bahsi geçen iki elektrikli motorundan 54 bg güç ve 220 Nm tork üreten ilki 6-ileri DSG şanzımanın içerisine, 115 bg güç ve 270 Nm tork üreten diğeri ise arka aksın üzerine yerleştirilmiş. Skoda, benzinli motor ile şanzımanın içerisinde yer alan elektrikli motorun ürettiği güç ve torku aracın ön tekerleklerine, arka aksta yer alan elektrikli motorun ise ürettiği güç ve torku aracın arka tekerleklerine gönderdiğini açıklıyor. Aracın ortasında, arka aksın önüne yerleştirilmiş olan 12.4 kWh’lik lityum-iyon pil grubu otomobilin 50 km’lik tamamen elektrikli menzile sahip olmasını sağlıyor. Hibrit modda 1.000 km’lik menzile sahip olduğu söylenen konsept otomobilin ortalama yakıt tüketimi 1.9 lt/100km, CO2 emisyon değeri ise 45 g/km olarak açıklanıyor. Kombine olarak 225 bg güç üreten Skoda VisionS konseptinin maksimum hızı ise 200 km/s olarak bildiriliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR