KONSEPT › Skoda Wörthersee'de iki yeni konsept tanıttı

Skoda Wörthersee'de iki yeni konsept tanıttı

30 Mayıs 2014 / 20:17 Çek üretici Wörthersee’de düzenlenen festivalde Yeti Xtreme ve CitiJet konseptlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu

Skoda Wörthersee'de iki yeni konsept tanıttı

Bu yıl 33. kez düzenlenen ve Volkswagen modifiye etkinliği olarak da bilinen Avusturya’daki Wörthersee 2014, Skoda’nın da iki dikkat çekici konseptinin tanıtımına sahne oldu. Çek üretici, burada popüler SUV modeli Yeti’nin ralli araçlarından esinlenilen donanımlara sahip Yeti Xtreme konseptinin dünya tanıtımını gerçekleştirirken, tamamen stajyerler tarafından Citigo baz alınarak geliştirilen iki kişilik CitiJet konseptini de ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Skoda’nın tanıttığı iki yeni konseptten ilki Yeti Xtreme, yenilenen ve Türkiye’de de satışa sunulan SUV sınıfındaki Yeti Outdoor’dan geliştirildi. Skoda’nın motorsporlarında başarılı bir geçmişe sahip olduğunu simgelemek amacıyla ralli araçlarındakine benzer unsurlara yer verilen Yeti Xtreme’de, mat gri gövdeyle birlikte jantlar ve tavanda kullanılan sarı/yeşil karışımı boya hayli ilgi çekti. 17 inçlik alaşım jantlar ve geniş arazi lastikleri, Yeti Xtreme’in yerden yüksekliğinin artmasını sağlarken, aracın ön bölümünde geniş bir korumayla güçlendirilmiş tampon bulunuyor.

Wörthersee’de tanıtılan ikinci konsept otomobil olan CitiJet ise markanın stajyerleri tarafından Citigo modelinden geliştirildi. Stajyerlerin bir genç otomobilinde hayal ettiği tüm özellikleri bünyesinde barındıran iki kişilik araç, dikkat çekici mavi ve beyaz metalik renklere, 16 inçlik sportif mavi/beyaz renkli alaşım jantlara, elde üretilen arka rüzgarlığa ve çift çıkışlı güçlü egzozlara sahip. Tavanı olmayan CitiJet’in iç mekanında sportif unsurlar yer alırken, özel 300W gücünde müzik sistemi ve sesle birlikte yanıp sönen mavi LED ışıklar da otomobilin çok daha ‘genç işi’ olmasını sağlamış.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR