YENİ MODELLER › Skoda yeni SUV modeli Karoq'u tanıttı

Skoda yeni SUV modeli Karoq'u tanıttı

24 Mayıs 2017 / 04:45 Skoda, Kodiaq ile başlattığı SUV atağına yeni bir halka daha ekliyor

Skoda yeni SUV modeli Karoq'u tanıttı

Kodiaq ile SUV sınıfına güçlü bir giriş yapan Skoda, tamamen yeni bir model olan Karoq ile iddiasını sürdürüyor. Markanın yeni oluşturduğu SUV tasarım diline uygun bir görünüme sahip olan Karoq, iç mekan genişliği, 521 litrelik bagajı, yeni sürücü destek sistemleri, tamamen LED teknolojisine sahip farları ve bir Skoda modelinde ilk kez kullanılan dijital gösterge paneliyle dikkat çekiyor. Karoq, yine tipik bir Skoda olarak, VarioFlex sistemli arka koltuklar ve bagaj kapağının eller serbest şekilde açılabilmesine olanak sağlayan “sanal pedal” gibi şık fikirleri bünyesinde barındıracak.

Güçleri 115 ile 190 bg arasında değişen ve dördü yeni toplamda 5 motor seçeneğiyle donatılacak Karoq, son teknolojiye sahip sürüş destek sistemleri de sunuyor. Bunlar arasında Park Yardımcısı, Şerit Asistanı, Trafik İşareti Tanıma, Tehlike Asistanı, Kör Nokta Uyarısı, Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Ön Bölge Asistanı gibi konfor ve güvenliği artıran unsurlar var.

93e6947076f1f4179667c3d82eea3eee_0.jpg

Bununla birlikte Amundsen eğlence sisteminde, araç içinde kesintisiz iletişim imkanı sağlayan wi-fi bağlantısının yanı sıra, bazı fonksiyonları ekrana dokunmaksızın sadece el hareketleriyle kontrol etmeye yarayan “Gesture Control” özelliği de, Karoq ile sunulan ilginç donanımlar arasında bulunuyor.  

2018'in ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulması planlanan Karoq'un, Türkiye pazarında daha çok 7-ileri DSG şanzımanla kombine edilen 115 bg gücünde 1.6 TDI motor seçeneğiyle ilgi göreceği tahmin ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR