YENİ MODELLER › Skoda'dan yeni, daha tutumlu Superb...

Skoda'dan yeni, daha tutumlu Superb...

08 Eylül 2015 / 22:05 Skoda’nın yeni amiral gemisi, GreenLine versiyonu ile birlikte bir depo ile 1780 km yol kat edebiliyor

Skoda'dan yeni, daha tutumlu Superb...

Bu yılın ilk çeyreğinde otomotiv dünyasının beğenisine sunulan üçüncü jenerasyon Skoda Superb’in önümüzdeki günlerde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olaran Greenline versiyonları 3.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimi ve 95 g/km’lik CO2 emisyon değerleri dikkat çekiyor.

120 bg güç üreten 1.6-litre hacimli TDI dizel motorla ve 6 ileri manuel şanzımanla donatılan Superb GreenLine, sedan ve station wagon gövde seçenekleri ile birlikte sunulacak. Superb GreenLine’da, ayrıca otomobilin standart versiyondaki gibi start-stop ve fren enerji geri kazanım sistemi de yer alıyor. Daha tutumlu Superb’de standart modelden farklı olarak daha uzun vites oranları ve SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) sistemi yer alıyor. Ayrıca otomobilin gövdesinde, şasisinde ve gövde altında yapılan küçük aerodinamik değişiklikler otomobilin daha tutumlu olmasını sağlıyor.

Standart Superb’den 15 mm daha alçak olan GreenLine versiyonu hem sedan hem station wagon gövde seçenekleğinde özel bir spoyler barındırıyor. Bu spoyler rüzgar direncini sedan gövdede 0,263 Cd’ye ve Combi versiyonda ise 0,275’e indiriyor. Yuvarlanma direncini düşürmek için 16 inç jantlarla sunulan araçlarda, 17 inçlik jantlar ise opsiyonel olarak sunuluyor. Tüm bu değişikliklerle birlikte Skoda Superb Greenline versiyonu, dolu depoyla 1780 km’den daha fazla yol yapabiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR